Kranjska Gora: Ivica Kostelić propustio veliku priliku!


Foto: Drago Sopta/Cropix

Slalom u Kranjskoj Gori osvojio je Šveđanin Andre Myhrer ispred Talijana Devillea i Francuza Pinturaulta


Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je u slalomu koji se danas vozio za Svjetski kup u Kranjskoj Gori 16. mjesto s vremenom 1:42.55 i zaostatkom od 1,56 sekunde za najbržim Šveđaninom Andreom Myhrerom (1:40.99).

Kosteliću, koji je nakon prve vožnje bio osmi, dvije pogreške oduzele su izglede za bolji plasman i osvajanje više bodova u današnjoj utrci.

Drugi je danas bio Talijan Cristian Deville sa zaostatkom od 49 stotinki za Myhrerom, a treći Francuz Alexis Pintaurault čiji je zaostatak 58 stotinki za pobjednikom.

Dalibor Šamšal koji je danas također nastupio u Kranjskoj Gori nije se uspio plasirati u prvu vožnju. Najveći Kostelićev konkurent za osvajanje malog slalomskog Kristalnog globusa Austrijanac Marcel Hirscher nije uspio završiti prvu vožnju.

Današnjom vožnjom Kostelić je osvojio 15 bodova bodova i u slalomskom poretku skijaša sa 610 bodova ima prednost od 50 bodova ispred Hisrchera i 66 ispred trećeplasiranog Myhrera.

U ukupnom poretku skijaša za Svjetski kup, Kostelić se sa 1064 bodova uspio približiti vodećem, Švicarcu Beatu Feuzu (1250) na 186 bodova, te drugoplasiranom Hirscheru (1195) na 131 bod.

Od petka se u Schladmingu u završnici Svjetskog kupa voze spust, super-G, veleslalom i slalom.

Izvor: M. B. /RTL/Hina/

Akademija-Art