Kranjska Gora: Ivica Kostelić osvojio bodove u veleslalomu


Foto: Pixsell

Ivica Kostelić solidno je odradio prvi nastup nakon oporavka od ozljede koljena

U veleslalomu u Kranjskoj Gori nakon prve vožnje držao je 23. mjesto, a u drugoj je odvozio malo slabije, te je u cilj ušao peti. Na kraju je završio 25. Tako je Kostelić osvojio šest novih bodova.

Pobijedio je Amerikanac Ted Ligety, sa veliki sekindu i 61 stotinki prednosti ispred Francuza Pinturaulta. Treći je završio Marcel Hirscher, koji je tako osvojio važnih 60 bodova u borbi za veliki kristalni globus.
Ivica je u prvoj vožnji imao 3.38 sekunde zaostatka za Amerikancem Tedom Ligetyjem. Drugi je bio Blardone, treći Pinturault, a četvrti Hirscher.
Zanimljivo, Ligety je imao čak 1.22 sekunde prednosti nad Blardoneom.
Dalibor Šamšal zavrio je 65., sa više od 11 sekundi zaostatka.
– Na zagrijavanju sam napravio neki krivi pokret, osjetio sam bol u leđima i za vrijeme dok sam se spuštao uopće nisam razmišljao o skijanju, nego o tome što će biti s leđima. Pošto je sav pritisak na zdravu nogu, refleksno pate leđa – rekao je Ivica u pauzi između dvije vožnje.
Utrka je u drugoj vožnji prekinuta na 15-ak minuta zbog izljetanja i ozljede talijanskog skijaša Floriana Eisatha. Nažalost, Talijan je kroz cilj prošao u nosilima, gdje ga je čekao helikopter koji ga je odveo u bolnicu. Prema prvim informacija, stradalo mu je lijevo rame.
Izvor: Večernji list

Akademija-Art