Kostelić završio kao treći slalomaš svijeta

ivica-kostelic

ivica-kostelic

Ivica Kostelić imao je odličan kraj sezone! Naš najbolji skijaš završio je kao peti u ukupnom redoslijedu i kao treći u slalomskom poretku

Kostelić je u posljednjoj utrci sezone osvojio treće mjesto u slalomu u Lenzerheideu, nakon što je bio drugi poslije prve vožnje. Prvi je ostao Nijemac Felix Neureuther, dok se na drugo mjesto probio Austrijanac Marcel Hirscher, ukupni pobjednik Svjetskog kupa i pobjednik u slalomu. Ukupno su njih trojica i najbolji slalomaši ove sezone.

Ovo treće mjesto je za Kostelića bilo četrdeseto pobjedničko postolje u karijeri, kada su u pitanju slalomske utrke. U tom su pogledu od Ivice bolja samo dvojica skijaša, legende Ingemar Stenmark i Alberto Tomba. Šveđanin je kroz svoju karijeru upisao 87 slalomskih postolja, a Tomba 57.

– Moram biti presretan, jer danas mi je glavni cilj bio završiti iza Myhrera i uzeti to treće mjesto. Nije bila loša utrka, oba laufa sam odradio dobro, iako je druga postavka staze bila prelagana da se nešto ozbiljno radi – rekao je Ivica i na kraju se osvrnuo na cijelu sezonu.

– S obzirom na probleme s koljenom, mogu reći da je sezona bila uspješna. U svakom slučaju, iznad svih očekivanja.

Kostelić je na kraju skupio točno 900 bodova u ukupnom redoslijedu, dok je u poretku slaloma za tri boda prestigao Šveđanina Myhrera, koji je danas bio četvrti, ali je primjerice njegov zaostatak za Neuretherom bio veći od jedne sekunde. Jedino su Hirscher i Kostelić uspjeli ući u zaostatak manji od sekunde za pobjednikom, njemačkim slalomašem.

Izvor: Sportske novosti