Kostelić uspješno operiran u Baselu

kostelic

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić uspješno je danas operiran u klinici Orthoklinik Dornach u švicarskom gradu Baselu

Zahvat su izveli prof. Niklaus Friederich i prof. Werner Müller, zajedno s dr. Patrickom Meyerom. Prof. Igor Borić iz Zagreba, koji je uspješno snimio stanje koljena prije samog zahvata, bio je također prisutan tijekom cijele operacije.

U artroskopskom zahvatu, koji je trajao nešto duže od jednog sata, obrađen je menisk i uklonjeni su osteofiti koji su ograničavali kretnje. Liječnički tim zadovoljan je uspješno obavljenom operacijom. Ivica Kostelić se nakon zahvata osjeća dobro i odmah će započeti s opsežnim rehabilitacijskim programom, najprije nekoliko dana u bolnici u Baselu, a potom u Termama Selce kod dr. Vlaste Brozičević, dok će završni dio rehabilitacije biti u Daruvarskim toplicama pod paskom dr. Božidara Egića.

S obzirom da je zahvat bio nešto manji od očekivanog, jer nije uklanjana fabela, te ukoliko rehabilitacija bude tekla predviđenim tijekom, možemo očekivati povratak na snijeg ranije od očekivanog, već sredinom srpnja. (Foto: Srđan Vrančić/Cropix, Izvor: HRT)