Skip to content

Kosor: Mojim protivnicima upravlja čovjek iz sjene


 

Dala je naslutiti kako ta osoba već dulje vrijeme vodi igru protiv nje u suradnji s njezinim protukandidatima

 
Nije to teorija urote. Gledajte, radi se o velikom ulogu. Igra se na najveću stranku u zemlji. Radi se o budućnosti HDZ-a i Hrvatske. Bez stabilnog HDZ-a nema stabilne Hrvatske. Svatko tko se koristi bilo kakvim inženjeringom, podzemnim igrama i eliminacijom drugih, ne radi dobro HDZ-u – komentirala je Kosor priču oko tajanstvenog frontmana, kazavši i kako već više od godinu dana postoji plan izvan HDZ-a kojim se pokušava utjecati na stranku.
 
Vuče sve konce?
 
A tko je osoba iz sjene koju Kosor u posljednje vrijeme često spominje? Naši izvori iz stranke navode kako je predsjednica HDZ-a tim izjavama aludirala na bivšeg premijera i šefa stranke Ivu Sanadera . – Kosor je uvjerena da Sanader vuče sve konce. Čak je uvjerena da se i većina njenih protukandidata s njim osobno sastala. Posebno nakon što se prije mjesec dana u stožeru njenog zamjenika Darka Milinovića okupio veći broj nekadašnjih bliskih Sanaderovih suradnika i prijatelja poput Luke Bebića – kazao je jedan od visokih dužnosnika stranke.
Uostalom, nakon tog susreta u Milinovićevom stožeru u stranačkim kuloarima pojavile su se i priče kako će “sanaderovci” na unutarstranačkim izborima svoju potporu najvećim dijelom dati upravo Milinoviću, dok im je drugi kandidat kojemu su skloni Tomislav Karamarko.
 
Ima on važnijih briga
 
Upućeni iz stranke, pak, tvrde da se nitko od Kosoričinih protukandidata nije osobno susreo sa Sanaderom. No, kažu i kako postoji mogućnost da su neki od njih kontaktirali s njim preko nekih njegovih ljudi. Ističu, također, kako je Sanader spreman podržati bilo kojeg kandidata koji je protiv Kosor. Štoviše dio HDZ-ovaca ne isključuje da postoji mogućnost kako je on u kontaktu s ljudima s terena te da zaista na neki način sudjeluje u kampanji.
U stranci, naravano, ima i onih koji tvrde kako je apsurdno da bi on bio aktivno u tome.
– Pa, ima on sada važnijih briga – komentirao je jedan od njih, misleći na Sanaderove sudske procese.
(…)
Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista
Foto: Boris Ščitar / Pixsell
Izvor: Rozita Vuković / Jutarnji.hr

Akademija-Art