Skip to content

Košarkaši svladali Crnu Goru

Ante-Tomic

Hrvatska košarkaška reprezentacija svladala je u pripremnom dvoboju u Dubrovniku izabranu vrstu Crne Gore sa 72:60 u svojoj dosad najboljoj igri na pripremama

Igrači Jasmina Repeše , koji nije računao na Luku Žorića i Darija Šarića, pokazali su napredak u odnosu na prijašnje prijateljske utakmice te su zasluženo slavili.

Nakon izjednačene prve četvrtine, Hrvatska je u drugoj dionici prvu put stvorila značajniju prednost (26:20), a na poluvrijeme je otišla s vodstvom 40:35. Inicirana nesportskom pogreškom Dašića na Tomiću uslijedila je ključna serija 10-0 za bijeg na 50:35, a do kraja susreta nije bilo dvojbi o pobjedniku.

Hrvatsku je sa 17 poena predvodio Bogdanović, Tomić je ubacio 12, a Mario Delaš 11. Kod Crnogoraca Ivanović i Vučević zabili su po devet.

Hrvatska će tijekom boravka u Dubrovniku odigrati još jednu prijateljsku utakmicu u nedjelju protiv Latvije, a prije odlaska na Eurobasket odigrat će još i turnir u Itanbulu, gdje će sudjelovati Turska, Belgija i Srbija.

Hrvatska će u prvom krugu EP-a igrati u skupini C u Celju, a suparnici će joj biti Španjolska (4. rujna), Gruzija (5. rujna), Poljska (7. rujna), Slovenija (8. rujna) i Češka (9. rujna). (Foto: AP, HRT)