Koncertima mladih nada Muzičke akademije do obnove Palače Gvozdanović

koncert

Koncertom mladih glazbenica Ane Batinice i Zrinke Ivančić sinoć je u Palači Gvozdanović na zagrebačkom Gornjem gradu otvoreno ovogodišnje izdanje ciklusa donatorskih koncerata "Glazbeni salon Gvozdanović 2012.", namijenjenih prikupljanju sredstava za cjelovitu obnovu te gornjogradske palače

"Koncertima u ovogodišnjem ciklusu Glazbenog salona Gvozdanović predstavljamo mlade talentirane glazbenike s Muzičke akademije u Zagrebu", kazala je voditeljica projekta Glazbeni salon Gvozdanović 2012. Vesna Ledić iz zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt (MUO), koji je organizator programa.
"Na ovaj način želimo poslati poruku svim budućim naraštajima studenata da su naša vrata otvorena za sve one koji teže izvrsnosti", dodala je.
Koncerti u ciklusu namijenjeni su svim potencijalnim donatorima za obnovu palače, koju je pijanistica Anka Gvozdanović ostavila Zagrebu, a koja je ostala zapamćena kao mjesto na kojemu su priređivani koncerti i okupljala se građanska elita.
U sklopu ovogodišnjeg ciklusa, do kraja godine u planu su još dva koncerta mladih hrvatskih glazbenih nada. U listopadu će nastupiti udaraljkaš Filip Merčep, najmlađi dobitnik Porina u povijesti te nagrade, te u prosincu gitarist Srđan Bulat, stipendist jedne od najprestižnijih glazbenih akademija u svijetu, Kraljevske glazbene akademije u Londonu.