Koncert u spomen na košarkaškoga umjetnika Dražena Petrovića

drazen

drazen

ZAGREB – U petak, 7. 6. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19.30 sati, koncertnu sezonu 2012./2013. Zagrebačka filharmonija završit će velikim koncertom u spomen na košarkašku legendu, umjetnika svog instrumenta, lopte – Dražena Petrovića.

Tog će se dana navršiti točno dvadeset godina od kobnog 7.6.1993.g. kada smo izgubili ovog velikana hrvatske i svjetske košarke. Vrijeme ne možemo vratiti, gubitak ne možemo nadoknaditi, ali možemo se sjećati. Tišinu nastalu njegovim odlaskom Zagrebačka filharmonija ispunit će glazbom.

Pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i u suradnji sa Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog i Košarkaškim klubom Cibona Dražena će se koncertom u petak prisjetiti njegova obitelj, kolege, suigrači, oni koji su ga poznavali, pratili njegov rad, cijenili kao velikog igrača i velikog čovjeka.

Orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja izvest će djela Mozarta, Haydna i Albinonija koja će uz pratnju zbora Ivan Goran Kovačić zvučati još uzvišenije i svečanije sukladno veličini i značenju prigode.

Stoga, pozivamo Vas da osim glazbom, i svojim dolaskom uveličate ovaj koncert.

Oni koji su ga poznavali, za Dražena Petrovića kažu da je bio čovjek ispred svoga vremena. Ako je tako, 20 godina poslije, Dražen neće biti prisutan, ali nadamo se da će osjetiti duh vremena i ljudi koji ga nisu zaboravili.