Skip to content

Koncert East Rodeo Septeta uskoro u &TD-u!

east rodeo septet 1

Koncert kao rezultat dvotjedne rezidencije Muzičkog salona SC-a!

foto-galerija

Na drugoj su se ovogodišnjoj rezidenciji Muzičkog salona eksperimentalnom kvartetu East Rodeo pridružila i trojica aktivnih članova El gallo rojo kolektiva: Francesco Bigoni na tenor saksofonu, Beppe Scardino na bariton saksofonu i Piero Bittolo Bon na alt saksofonu i flauti. S članovima hrvatsko-talijanskog benda – Nenadom Sinkauzom (električna gitara, glas, efekti), Alfonsom Santimoneom (elektronika, klavijature, klavir), Alenom Sinkauzom (bas gitara, kontrabas, efekti) i Federicom Scettrijem (bubnjevi) – stvorit će novi glazbeni sastav i nove kompozicije koje će po svemu sudeći sadržavati elemente suvremenog jazza, elektroničke glazbe, avant rocka i frekvencijskih droneova, kao i elemente slobodne improvizacije.

east rodeo septet 2

Koncert će se održati 24. svibnja u Teatru&TD, s početkom u 21sat. Ulaznice po cijeni od 45 kuna možete nabaviti u Dirty Old Shopu i blagajni Teatra&TD, od 11 do 13 sati te dva sata prije početka večernjeg programa.

Sastav East Rodeo nastao je 2002. pod okriljem eksperimentalnog glazbenog kazališta TAM teatromusica u Padovi. Nakon debitantskog albuma „Kolo” objavljuju „Dear Violence” i „Morning Cluster” na kojem gostuju glazbenici koji su obilježili svjetsku nezavisnu glazbenu scenu: Marc Ribot, Greg Cohen i Warren Ellis. Do sada su održali petstotinjak koncerata na pozornicama europskih underground klubova, renomiranih jazz i rock festivala, kao i festivala eksperimentalne glazbe.

east rodeo septet 3

Tijekom dvotjedne rezidencije ovi iznimni glazbenici imaju priliku raditi na novim glazbenim materijalima, a zagrebačka će publika po završetku rezidencije dobiti koncert novonastalog ansambla u Velikoj dvorani Teatra &TD. Koncert je realiziran u koprodukciji sa Žedno Uho Festivalom i udrugom Kulturban.

See also  House Vibra će vas rasplesati ovog ljeta