Končar spašava Keruma i ulaže 80 mil. eura u hotel Marjan

 

Končar bi vratio Kerumove kredite i uložio u dovršetak hotela, a Kerum bi ostao vlasnik polovice hotela

 
Iako se sve glasnije nagađa da su se Danko Končar i Željko Kerum dogovorili o sudbinu hotela Marjan te da će već sutra potpisati ugovor o partnerstvu, obje strane ništa detaljnije ne žele reći o samom poslu.
 
Navodno će Končar vratiti kredite koje je Kerum podigao za Marjan, platiti dobavljače i dovršiti hotel. To bi ga ukupno stajalo oko 80 milijuna eura s obzirom na to da bankama treba vratiti oko 35 milijuna, oko 15 milijuna treba platiti dobavljačima, a u dovršetak hotela, procjenjuje se, potrebno je uložiti još 30-ak milijuna. S druge strane, Željku Kerumu u vlasništvu bi ostalo 50 posto hotela, ali ne bi imao upravljačka prava.
– To je sve nagađanje. Dogovora još nema. Pregovaramo, a ako bude, bit će – odgovorio je Kerum na pitanje je li se dogovorio s Končarom. Goran Veljović, odvjetnik i glasnogovornik Danka Končara, potvrdio nam je da je Končar zainteresiran za ulazak u vlasništvo Kerumova hotela Marjan, ali ništa više od toga.
– Vode se pregovori, no to je sve što zasad možemo reći – kazao nam je Veljović te dodao da će daljnji ishod ovisiti o uvjetima koji se ponude. Kerum je hotel Marjan kupio od Fonda za privatizaciju, obnavlja ga već sedam godina i u njega je uložio oko 113 milijuna eura.

Foto: Ivo Čagalj / Pixsell
Izvor: SV, TR / Vecernji.hr

Akademija-Art