Skip to content

Kolika je snaga misli? Vaše misli kreiraju vašu stvarnost

Snaga misli je ključ za stvaranje vaše stvarnosti. Sve što vidimo u svijetu ima svoje porijeklo u nevidljivom, unutarnjem svijetu misli i uvjerenja
 
Da biste postali gospodar svoje sudbine, morate naučiti kontrolirati prirodu svojih uobičajenih misli. Na taj način, moći ćete privući u svoj život ono što želite.


Svaki efekt koji možete vidjeti izvana ili u svijetu ima specifičan uzrok koji ima svoje porijeklo u unutarnjem ili mentalnom svijetu. To je suština misli moći. Okolnosti ne čine čovjeka, one ga otkrivaju. Svaki aspekt vašeg života točno i precizno otkriva vaše misli i uvjerenja.

Mnogi ljudi pogrešno misle da se osjećaju ili misle na određeni način zbog vanjskih okolnosti, ne znajući zapravo da je snaga njihovih misli ta koja stvara te okolnosti. Kada napokon shvatite da misli kreiraju vašu stvarnost, sami ćete moći stvoriti promjene koju želite vidjeti u svom životu.

Snaga vaših misli je neograničena, ona dolazi iznutra. Najveći mistici i učitelji koji su hodali Zemljom su nam pričali o ovome. Vaše misli su prepune energije. Vaše misli su žive. Svaki put kada se stvara određena misao, ona emitira vrlo specifičnu energiju koja odgovara frekvenciji ili vibraciji.

Osnovna premisa Zakon privlačnosti je da slična energija privlači sličnu. Možete privući stvari i okolnosti koje su u skladu s vašom dominantnom frekvencijom, koju određuje vaš mentalni stav, uobičajene misli i uvjerenja. Ako želite znati kako misli izgledaju, samo pogledajte oko sebe. Imajte na umu ove tri riječi "misli su stvari".

Moć bilo koje misli se određuje time koliko često se ona javlja i kolika je snaga osjećaja povezana s njom. Što više energije dajete određenoj misli, veća je njena moć koja će privući odgovarajuće okolnosti kroz Zakon privlačnosti. Misao koja se ne zadržava nema istu stvaralačku moć kao uobičajena misao i stav. Ako su pozitivne misli samo nakratko dio vašeg dana, a zatim nastavljate razmišljati negativno ostatak dana, negativne misli poništavaju korist pozitivnih misli i obrnuto. Budući da je stvarnost zbroj svih vaših misli, postoje mnogi faktori koji utječu na naš život.

Podsvjesni umu je skladište dubokih uvjerenja i misli. Da biste promijenili okolnosti i privukli ono što želite, morate naučiti programirati i reprogramirati podsvjesni umu. Najučinkovitiji i najbolji način da to učinite je da naučite jednostavnu tehniku kreativne vizualizacije. To je tehnika koja se temelji stvarnosti, čineći korištenje misli svjesnim kako bi privukli ono što želite. Mašta pretvara vaše misli u mentalne slike koje se manifestiraju u stvarnosti.

Važno je da naučite biti svjesni svojih misli i da ih na odgovarajući način prilagodite kako bi održali pozitivan mentalni stav. Međutim, budite oprezni! Nemojte si dozvoliti da postanete opsjednuti svakom svojom misli jer to bi bilo jednako kontraproduktivno, ako ne i više, nego da ih niste svjesni. Jednostavno naučite bez napora zamijeniti negativne misli. Za početak razmišljajte o nečemu lijepome.

Da biste odmah neutralizirali moć negativnih misli, mirno i namjerno ih zamijenite pozitivnim mislima. Ako mislite da niste dovoljno dobri i da nikada nećete uspjeti, zamijeniti to mišlju da JESTE dovoljno dobri i da će uspjeh doći do vas.

Procjenjuje se da prosječna osoba ima između 12.000 i 70.000 misli dnevno. To je dovoljan dokaz da vaš cilj ne bi trebao biti da kontrolirate svaku misao. Vaše dominantne misli i uvjerenja su oni koje morate naučiti kontrolirati jer u velikoj mjeri određuju mentalni stav.

Ukratko, vaš život je savršeno ogledalo vaših misli, vjerovanja i mentalnog stava. Bilo da ste toga svjesni ili ne, vi već stvarate svoju stvarnost kroz svoje misli. Sve što vidite u svom svijetu ima svoj izvorni uzrok u vama. Vaše misli kreiraju vašu stvarnost. Kakva će ona biti?


Izvor: Centar-zdravlja

Akademija-Art