Kolarić: Moj stav dijele Leko, Mrsić i Picula

Aleksandra Kolaric 

Još nisam dobila nikakvo rješenje o izbacivanju iz SDP-a. Dakle još uvijek sam članica stranke i kandidatkinja za dopredsjednicu zagrebačkog SDP-a, rekla je Aleksandra Kolarić gostujući u emisiji ‘Dnevni red’ 24sataTV-a

Kolarić je prošli tjedan u kolumni za jedan portal kritizirala premijera Zorana Milanovića zbog lexa Perković smatrajući da je time izazvao besmislenu svađu s Europskom komisijom, koja je dovela do toga da Hrvatskoj prijete sankcije. Nakon toga je na Predsjedništvu SDP-a ekspresno odlučeno da je se izbaci iz stranke, a krenule su i negativne reakcije od anonimnih i imenovanih izvora iz stranke.

‘Začudilo me da glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan krivo tumači statut stranke. Izbacivanje je trebalo biti putem lokalne organizacije. Postoji mogućnost i da Predsjedništvo nekog izbaci, ali to se onda treba dati na Glavni odbor. Ja ću tražiti tumačenje Statutarne komisije, a potom ću tražiti i da me Glavni odbor posluša’, rekla je Kolarić prenosi 24sata. Ona smatra da odluka o njezinu izbacivanju iz stranke nije bila mudra te da je donesena bez ikakve diskusije.

‘Nisam sigurna, s obzirom na ono što sam napisala u kolumni, jesu li oni uopće imali vremena pročitati moj tekst. Ministar Maras pili narod pilom naopako, optužuje me da sam SDP nazvala kriminalnom organizacijom što iz mog teksta ne može zaključiti netko tko zna hrvatski jezik’, napominje Kolarić.

Tvrdi i kako je razlog njezina izbacivanja presedan, jer nitko u Račanovo doba nije izbačen iz stranke zbog iskazivanja stava. Kolarić smatra da je to loš signal za druge političke stranke, ali i za hrvatsko društvo.

Kolarić je pojasnila kako njezin stav o štetnosti lexa Perković dijeli većina građana, političara, kritičara, ali i neki ljudi iz njezine stranke. (Foto: Goran Sebelic/CROPIX, 24sata.hr/tportal.hr)