Bez obzira na pravilnu i raznoliku prehranu, vašoj koži i dalje može nedostajati nekih vitamina. Znanstvenici su ustanovili da neki vitamini mogu značajno usporiti starenje kože

 
Pravilna i uravnotežena prehrana je važna kako bi vaša koža bila lijepa i zdrava. Ipak, ponekad koža ne izgleda lijepo, bez obzira na sve.

Vitamin A za bore
Pronađite ga u losionima i noćnim kremama obogaćenim vitaminom  A (retinoidi). Znanstvenici su dokazali da vitamin A može usporiti prijevremeno starenje kože. Svatko tko želi izgledati mlađe treba na lice nanositi kremu s retinoidima svake noći prije spavanja.

Vitamin B3 za crvenilo
Na etiketama kozmetičkih proizvoda ćete ga pronaći pod nazivom naicinamid. Dokazano je da povećava proizvodnju prirodnih ulja koji hidratiziraju i štite kožu. Nanosite kremu ujutro i navečer prije spavanja.

Vitamin C za mrlje
Znanstvenici su dokazali da vitamin C smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu koji su zaslužni za prijevremeno starenje kože. Vitamin C će vašu kožu učvrstiti i smanjiti vidljivost tamnih mrlja. Nanosite kremu svako jutro prije nanošenja šminke.

Vitamin E za suhu kožu
Najbolji proizvod koji sprječava prijevremeno starenje u sebi sadrži barem 1% vitamina E. On će također smanjiti razinu slobodnih radikala i smanjiti štetu nastalu pretjeranim izlaganjem sunca.

Vitamin K za tamne krugove ispod očiju
U jednom istraživnju se ustanovilo da korištenje kreme s vitaminom K u razdoblju od 4 mjeseca značajno smanjuje tamne krugove ispod očiju. Vaše oči će izgledati ljepše i mlađe ako ćete kremu obogaćenu vitaminom A nanositi svaku večer prije spavanja.
Foto: Ilustracija
Izvor: CentarZdravlja.net