Koje su najsretnije države na svijetu?


Čini se da je ona stara ‘sreća se ne može kupiti novcem’ ipak istinita. Naime, prema posljednjem istraživanju, svijet je sretnije mjesto sada, nego što je to bio prije financijske krize, a Europljani su nesretniji od svjetskog prosjeka


Unatoč teškoj ekonomskoj krizi, stanovnici Zemlje su priznali kako su sretniji.

Iako je osjećaj sreće subjektivan i varira od kulture do kulture, 19.000 ljudi u 24 zemlje svijeta je kazalo u posljednjoj anketi Ipsosa kako su sretniji nego prije pet godina.

Naime, 22 posto ispitanika je sebe okarakteriziralo kao izrazito sretne, dok je njih čak 77 posto ‘samo’ sretno, prenosi The Economist.

Najsretnije nacije su Indonezija, Indija, Meksiko, Brazil i Australija, dok su europske države nesretnije od svjetskog prosjeka. Najsretnija europska zemlja je Velika Britanija, koja se našla tek na osmom mjestu ove ljestvice. Nakon nje slijedi Njemačka na desetom mjestu, te Francuska i Italija na 12. i 13. mjestu.

Dakle, prema studiji Ipsosa, koji provode ovakve ankete svakih pet godina, najviša razina sreće nije, kako bismo očekivali, u najbogatijim zemljama, nego u onim siromašnim i onima sa srednjim dohotkom.


Izvor: S.K. /RTL/

Akademija-Art