Kofi Annan kod Putina: Sirijska kriza dosegnula je kritičnu točku!

Stanje u Siriji dosegnulo je kritičnu točku, izjavio je izaslanik UN-a za Siriju, Kofi Annan tijekom sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Moskvi, koji mu je obećao da će Rusija učiniti sve što može kako bi poduprla njegove napore
"Sirijska kriza dosegnula je kritičnu točku, zadovoljan sam što smo imali priliku razgovarati o njoj", rekao je Annan tijekom razgovora u Kremlju.
"Mogu vam jamčiti da ćemo učiniti sve što možemo kako bismo poduprli vaše napore", rekao je Putin. "Nakon prvih poduzetih mjera, podupiremo i nastavljamo podupirati vaše napore čiji je cilj u Siriji ponovno uspostaviti mir", rekao je ruski predsjednik.
Sastanak dvojice visokih dužnosnika uslijedio je uoči predstavljanja u Vijeću sigurnosti, novog nacrta rezolucije koji su osmisli Zapadnjaci, a kojom će se režimu u Damasku zaprijetiti sankcijama.
Rusija, koja je od početka sukoba u Siriji u ožujku 2011. već dva puta blokirala rezolucije Zapada, ponovno je, zajedno s Kinezima u ponedjeljak u Vijeću sigurnosti spriječila bilo kakvu osudu sirijskog režima, osobito masakra u Treimsi u kojemu je ubijeno više od 150 ljudi.

Foto: France24.com
Izvor: Hina

Akademija-Art