Kobna odluka: Lambaša i Matavulj skoro ostali u iločkom hotelu preko noći

sladetic lambasa foto facebook

Nekoliko sati prije nego li će u strašnoj tragediji nastradati Stojan Matavulj i Dolores Lambaša bili su u Iloku. Vraćali su se iz Beograda s predstave koju su išli gledati, kada je Matavulj nazvao svog dobrog prijatelja Željka Sladetića, inače predsjednika Gradskog vijeća Iloka.

– Bio sam još u školi, gdje radim kao profesor tjelesnog kada me nazvao i pitao hoćemo li se naći. Naravno da sam odmah pristao, jer se duže vrijeme nismo vidjeli, pa smo se našli na terasi hotela Dunav, gdje su večerali i rezervirali sobe, jer su htjeli prenoćiti te ujutro nastaviti put prema Zagrebu. Poslije smo otišli i u Iločke podrume gdje smo se družili i dobro zabavljali evocirajući i neke stare uspomene-

– Bilo je to jedno ugodno veče. Dolores sam također od ranije poznavao kada je dolazila u naš kraj na Festival glumca, ali sada sam je prvi put dobro upoznao i mogu reći da sam stekao iznimno pozitivan dojam o njoj. Bila je osoba koja je odisala toplinom i znanjem. Ja sam otišao kući negdje iza ponoći i dogovorili smo se da se ujutro vidimo na doručku i kavi – rekao nam je Sladetić, koji se ujutro iznenadio kada su mu u hotelu rekli da su Stojan i Dolores otišli ranije.

– Ne znam što se dogodilo da su odlučili krenuti ranije. Da barem nisu. Tek sam poslije u Gradskoj upravi doznao što se dogodilo i cijeli dan sam pod dojmom ove tragedije. Neopisivo mi je žao Dolores, a mogu samo misliti kako se sada osjeća moj prijatelj Stole i koliko pati zbog ove tragedije. Strašno mi je žao – rekao je Sladetić za Jutarnji u čijem glasu se osjetilo koliko mu je teško zbog svega što se dogodilo.