Knjiga – Portret Majke Terezije

»Majka Terezija – Osobni portret« naslov je knjige Lea Maasburga, koju je objavila nakladna kuća »Verbum«, a predstavljena je u četvrtak 4. listopada na konferenciji za novinare u prostorijama »Verbuma« u Splitu. Knjigu su predstavili glavni urednik i direktor nakladne kuće »Verbum«: mr. Petar Balta i Miro Radalj

Knjiga »Majka Terezija – Osobni portret« umnogome se razlikuje od svih dosad objavljenih knjiga o životu te blaženice. Autor knjige, o. Leo Maasburg, od 2005. nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela Austrije, bio je mnogo godina blizak pratitelj Majke Terezije putujući s njome po svijetu i svjedočeći nebrojenim nevjerojatnim i malo poznatim događajima te na osnovi proživljenih svakodnevnih situacija jasno i na vrlo životan način osvjetljava njezin lik.
Tako u tom osobnom portretu drage redovnice predstavlja čitatelju 50 zadivljujućih priča o njoj koje većina ljudi nije nikada čula, divnih i očaravajućih priča o čudesnim događajima. U tim pričama otkriva kako je otvorila prvu kuću u komunističkome Sovjetskom Savezu, kako je čudotvornim medaljicama »razoružala« vojnike u Nikaragvi, kako je od pape »naručila« sveca za gubavce, kako je uspijevala od sebe odagnati napasti oholosti i taštine te mnoge druge nepoznate detalje iz njezina života.
Sve te priče govore o njezinu neizmjernu pouzdanju u Božju ljubav, o tome kako snaga vjere može i planine premještati te o nadi koja nikada ne umire. One otkrivaju duhovitu, nadarenu, mudru i zadivljujuću ženu koja ima poruku istinske nade za naše doba. Zbog svega navedenog knjiga »Majka Terezija – Osobni portret« donosi životna priču o jednoj od najznačajnijih žena 20. stoljeća ispričanu na način koji čitatelju omogućava da tu blaženicu upozna izbliza i time obogati vlastiti život.