Knjiga – Mirjana Krizmanić: A što sad?

  
 
 

V.B.Z. predstavlja novu knjigu Mirjane Krizmanić A što sad?

 
Upute za nevolje, za najstresnije i najteže životne trenutke
 
U Novinarskom domu u Zagrebu u srijedu, 4. travnja u 19 sati predstavlja se nova knjiga A što sad? najprodavanije domaće autorice Mirjane Krizmanić. U predstavljanju sudjeluju  Mirjana Krizmanic, Vedrana Rudan, Koraljka Penavin i Drago Glamuzina. Što nudi najprodavanija hrvatska autorica u svojoj novoj knjizi u izdanju V.B.Z.-a? Pomaže čitatateljima suočiti se s najtežim životnim problemima, pronađu  snagu i uspješno riješe najstresnije životne trenutke.
Podnaslov knjige A što sad? glasi – Upute za suočavanje sa životnim nevoljama. Na 116 stranica ugledna hrvatska psihologinja i najprodavanija domaća autorica Mirjana Krizmani „uči nas kako da pronađemo snagu i uspješno savladamo najstresnije i najteže životne trenutke.“ Svatko od nas u jednom se trenutku svoga života nađe u začaranom krugu negativnih misli kad se suoči s ozbiljnim životnim problemima i nesrećama – kad izgubi voljenu osobu, ostane bez posla, razboli se, kad ga napusti partner ili partnerica… Katkad se s nevoljama možemo nositi sami, no katkad nam ipak treba pomoć. Kad nam je teško suočiti se s nekom situacijom, kad ne možemo svoj problem u potpunosti podijeliti s drugima, ni s prijateljima niti sa stručnjacima, koristit će nam »upute za nevolje« profesorice Krizmanić – jednostavne afirmativne tvrdnje koje bismo trebali pažljivo pročitati, pa ih tada ponavljati sebi samima. One će nam pomoći da se lakše suočimo s problemima i potaknuti nas da se uspješnije prilagodimo situaciji u kojoj se nalazimo, pronađemo rješenje ili da jednostavno prihvatimo promjenu. Ovaj priručnik poslužit će vam kao prva psihološka pomoć koju ćete uvijek željeti imati uza se.

Mirjana Krizmanić, rođena i školovana u Zagrebu, gdje je na Filozofskom fakultetu završila jednopredmetnu psihologiju. Ondje je radila od 1960. do konca 2000., kada je umirovljena u trajnom zvanju redovnog profesora. Na Odsjeku za psihologiju trideset je godina vodila Katedru za kliničku psihologiju, na kojoj je uz Kliničku psihologiju predavala i kolegije Zdravstvena psihologija, Psihologija ometenih u razvoju i Psihologijsko savjetovanje. U svom znanstvenom radu bavila se konstrukcijom i izradom novih psihologijskih testova i upitnika te istraživanjima kvalitete življenja i smisla za humor. Objavila je i nekoliko knjiga iz popularne psihologije (Tkanje života, Život s različitima i U ljubavi i bez nje). Živi i radi u Zagrebu.

Nives Gajdobranski

Akademija-Art