Kiki Tabor- Međunarodni festival dječjeg filma

 

Zabok (multimedijalni centar Zabok)

od 4. do do 6. lipnja 2012.
 
U sklopu jubilarnog, 10. Tabor film festivala, međunarodnog festivala kratkometražnog filma, po prvi puta održat će se i međunarodni festival dječjeg filma pod nazivom Kiki Tabor od 4. do 6. lipnja u multimedijalnom centru (kino dvorana) u Zaboku.
 
Tijekom tri dana trajanja festivala mališani će imati priliku pogledati programe u 12 termina, od čega četiri natjecateljska programa kratkih dječjih filmova i to u jutarnjim satima do ranog podneva. Film koji osvoji najviše simpatija malih filmofila, bit će proglašen pobjednikom prvog Kiki Tabora. Naime, upravo je dječji žiri, koji čine tri osobe mlađe od 16 godina, posebnost Kiki Tabora.
Za najmlađe, one predškolske dobi, organizatori su pripremili projekcije animiranih filmova, koje će se prikazivati svakog dana od 9 i 30  do 11 sati, te dva programa poljskih animacija nezavisnog studija Animation Across Borders, koje je za njih priredio Piotr Kardas.
Uz zabavni dio programa, najmlađe očekuje i onaj edukativni – filmska radionica gdje će se izraditi kratki film tehnikom stop animacije, koju će voditi Lucija Mrzljak, studentica Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.
Ulaz na sve projekcije je besplatan i otvoren za svu zainetresiranu djecu, a kako ni roditelji ne bi ostali zakinuti, organizatori su za njih pripremili večernje projekcije. 
Ideja za Kiki Tabor rodila se poslijednjih godina održavanja Tabor film festivala, budući se upravo dječji dio programa festivala pokazo jednim od najuspješnijih.  Cilj Kiki Tabora je kroz radionice izrade i projekcije filmova pridonijeti razvoju kulture gledanja filmova u ranoj dječjoj dobi,  zbog čega su projekt podržale  osnovne škole Krapinsko-zagorske županije. Ovaj program Kiki Tabora biti će ponovno predstavljen i za vrijeme trajanja Tabor film festivala od 8. -14. srpnja 2012.

Organizatori ovog događanja su DND Zabok i Udruga Gokul,

Više informacija na: www.taborfilmfestival.com


Anja Kučko

Akademija-Art