‘Kerempuh’ novu sezonu otvara predstavom ‘Kod Martinovih’

kod martinovih

Pretpremijerne izvedbe prvog ovogodišnjeg naslova Satiričkog kazališta ‘Kerempuh’ zakazane su za 19. i 20. rujna, s početkom u 20 sati, a svečana premijera bit će 21. rujna, također u 20 sati

Valja napomenuti kako Satiričko kazalište ‘Kerempuh’ ove sezone slavi pedesetu godinu svojeg postojanja što će se, uz mnoga popratna događanja, obilježiti i repertoarno.

O predstavi:

Riječ je o predstavi nastaloj prema motivima komedije jednog od najvećih svjetskih dramatičara Eugènea Labichea ‘Najsretniji od trojice’ u režiji i autorskoj prilagodbi poznate mlade argentinske redateljice Renate Carole Gatice. Uz Molièrea i Feydeaua, ovaj se autor smatra najistaknutijim predstavnikom francuske komediografske literature.

I Renata Carola Gatica i Labiche po prvi put su na sceni ˝Kerempuha˝, stoga će biti posebno zanimljivo vidjeti na koji će način redateljica autorski pristupiti klasiku te ga kroz suvremeno čitanje pretočiti u mnogostruko bogat kazališni čin. Riječ je o koncepciji koja podrazumijeva razotkrivanje niza ljubavnih zapleta i portreta na mediteranski način, strastven i temperamentan u kojem su jednako bitni dijalozi, kao i tango u čijem se ritmu odvijaju brze dramaturške situacije.

U cjelini, muško – ženski odnosi izraženi su kroz scenski pokret te obilje autorske glazbe i one koja obrađuje neke od najpoznatijih šlagera koji su obilježili 60 – e i 70 – e godine. Projekt je okupio zanimljivu glumačku ekipu, a uloge tumače Anita Matić Delić, Borko Perić, Edo Vujić, Mario Mirković, Linda Begonja, Luka Petrušić, Nina Erak – Svrtan, Ana Maras Harmander, Maja Posavec i Ivan Đuričić.

O novoj sezoni:

Uz zanimljiv projekt ‘Kod Martinovih’, čime se kreirala platforma za kreativan rad nove generacije mladih kazališnih redatelja i ‘Sasvim obične besmislice’ Daniila Harmsa, jednog od najvećih avangardnih književnika i satiričara koji će se po prvi puta postaviti na sceni ‘Kerempuha’ u režiji Aleksandra Popovskog, najavljen je i povratak dva već gotovo antologijska naslova – ‘Buba u uhu’ G. Feydaeua i ‘Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja’ I. Brešana – koji su u povijesti ovog kazališta snažno odjeknuli te uvelike formirali njegov identitet. Bit će zanimljivo preispitati snagu reinterpretacija djela u današnjem kontekstu i njihov kazališni potencijal u novom, suvremenom čitanju.

Noćna scena u nadolazećoj sezoni donosi niz koncerata te monodrame u izvedbi istaknutih autorskih imena poput Vilija Matule i Zijaha Sokolovića.