Karlovačka blagdanska čarolija: Grad u kojem se susreću voda i svjetlo!

karlovac

Doživjeti Karlovac u blagdanskom ozračju zaista je poseban doživljaj! Nema grada koji se može pohvaliti nepresušnim motivima prirode zimi, kao što je Karlovac. Blagdansko je vrijeme u Karlovcu, prošećete li parkovima, obalama rijeka i povijesnim ulicama- prava rapsodija užitka. Karlovac je grad koji upravo u prosincu ima priliku zasjati punim sjajem i konkurirati u društvu poželjnih destinacija naročito ako uzmemo u obzir da se u prosincu mase turista slijevaju u obližnji Zagreb i turisti konzumiraju okolne destinacije među kojima je Karlovac najbliža i najposebnija priča. Osmišljenim programom na definiranim lokacijama kojima se potiče „ aktivni krug” Radićeva- središnji trg, zapravo zaokružujemo željenu karlovačku priču „žive renesansne Zvijezde”. Igra svjetla i označavanje kontura zgrada od izuzetne su važnosti, ambijentalnost u spoju s kulturnom i tradicijkom ponudom zaokruženom u priču blagdanske destinacije nova je smjernica karlovačkog promišljanja.Karlovačka adventska priča kreće na početku ulice Stjepana Radića, od raskrižja s ulicom Petra Zrinskog do raskrižja s ulicom kralja Tomislava, pod velikim šatorom nalaze se štandovi s prigodnim i isključivo autohtonim proizvodima – od božićnih ukrasa, igrački, licitara, rukotvorina, čestitki i knjiga, pa do toplih napitaka, medenjaka i kolača. U isto predbožićno vrijeme karlovačke ulice i trgovi ukrašene su blagdanskom rasvjetom, u dvorištu Trgovačko ugostiteljske škole, kao i prethodnih godina, žive jaslice prizivaju građane i prijatelje, dok će se u crkvama i kulturnim ustanovama održavati božićni koncerti i izložbe. Karlovac vas poziva na pravu blagdansku čaroliju u gradu vode i svjetla! Sve karlovačke specifičnosti redovno možete pratiti na našim stranicama Karlovačke blagdanske čarolije.
https://www.facebook.com/pages/Karlova%C4%8Dka-blagdanska-%C4%8Darolija/544886642267448

Ključne zanimljivosti prevode se na engleski jezik i postavljaju paralelno i na engleskom jeziku te za promo predviđenoj stranici Karlovac Culturepoint https://www.facebook.com/pages/Karlovac-Culturepoint/1428472827380594

„Karlovačka blagdanska čarolija” naziv je niza događaja u prosincu koje i ove godine organizira Grad Karlovac. Događanja su započela paljenjem prve svijeće na Adventskom vijencu, a potrajat će sve do Nove godine. Od 16. do 23. prosinca održat će se šesti po redu Božićni sajam. I ove godine Sajam će biti na početku Radićeve ulice u grijanom i prigodno dekoriranom šatoru gdje će biti postavljeno 26 štandova.

– Ove godine će nam se prezentirati 44 izlagača, a sudjelovanje je za sve potpuno besplatno. I ove godine prezentirat će se samo hrvatsko, samo domaće, od prigodnih prehrambenih proizvoda do drugih proizvoda koji obilježavaju upravo ovo zimsko i božićno vrijeme. Posebno me veseli što će se prezentirati proizvodi od konoplje pored svih onih džemova, sušene ribe i sličnog. Novost u grijanom šatoru je i mala igraonica za dječicu, izjavila je dogradonačelnica Marina Kolaković.

Prva je to godina u kojoj Karlovac započinje nove korake u promociji jedinstvene priče kulture, tradicije, arhitekture i atmosfere grada. Karlovačka blagdanska čarolija prijedlog je Centra Novi svijet-Urbani kao okvira za djelovanje i razvoj, uključenje i pozicioniranje te način kojim karlovačke prednosti postaju vidljive i smislene. Projekt se temelji na timskom radu i suradnji Grada Karlovca, kulturnih institucija, Franjevačkog samostana i udruga.

Posebnost: od 16.12. u sklopu Božićnog sajma, koji je zapravo dodana vrijednost cjelokupnom scenariju, Karlovčani će svom gradu moći pisanom čestitkom ili željom zapisanom na licu mjesta, izraziti svoje misli, osjećaje ili kritike u KUTIJI DOBRIH ŽELJA! Kutija dobrih želja po prvi puta će zaživjeti u vremenu blagdana s ciljem da glas i želja građana postanu dio atmosfere i slušanja, činjenja i pozitivnih misli. Pozivamo građane da sve svoje želje, nastojanja i prijedloge bez imalo dileme podijele s gradom i građanima u našoj KUTIJI DOBRIH ŽELJA U VREMENU ODVIJANJA BOŽIĆNOG SAJMA. Prilika je to da jedni drugima pa i gradu zaželimo ponešto dobrog u vremenu koje nas ne mazi ali ga građani itekako mogu oplemeniti. Dođite, zeželite, zapišite i podijelite. Kutija dobrih želja vas čeka!