Skip to content

Karamarko na čelu Kluba HDZ-a

Središnji odbor HDZ-a sastat će se danas, prvi put otkako je stranku preuzeo Tomislav Karamarko

 

Bit će to prilika da novi šef najveće stranačko tijelo izvijesti o političkoj sudbini Jadranke Kosor, nakon što je na jutrošnjem sastanku kluba zastupnika u Saboru odlučeno, da ga bivša predsjednica više neće voditi
 

Novi predsjednik stranke postaje i šef kluba zastupnika, a potpredsjednici su uz starog Davorina Mlakara, Ivan Šuker iGordan Jandroković. 
 
Bivša predsjednica HDZ-a izjavila je da nema namjeru stavljati svoj mandat potpredsjednice Hrvatskog sabora na raspolaganje. Mislim da dostojno i časno obavljam taj posao, a ako stranka bude mislila da ne, da im ne trebam doprinositi svojim dosadašnjim znanjem i iskustvom, onda ćemo dakako o tome razgovarati, rekla je Kosor novinarima u Hrvatskom saboru.

O potpredsjednicima Hrvatskog sabora odlučuju zastupnici u Hrvatskom saboru. Dakle, u konačnici, o tome će se glasovati ako bude potrebe i ako bude prijedloga o nekim drugim rješenjima, pojasnila je Jadranka Kosor. Osobno, kazala je, želi da predsjednik i predsjedništvo što prije donesu te odluke kako bi "svi zajedno počeli raditi".

Predsjednik Kluba zastupnika je politička funkcija i tu šef kluba mora biti i šef stranke, rekla je Kosor.

Foto: Jutarnji.hr
Akademija-Art

See also  Otvorene ponude za remont i nabavu borbenih zrakoplova MiG