Karamarko: Iskreno mi je žao zbog moje neprimjerene izjave!

karamarko

karamarko

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ispričao se zbog svoje izjave da se Vlada Zorana Milanovića ponaša autistično

“Ova se Vlada ponaša autistično, ne zanima ih ničije mišljenje i mi ćemo nakon ulaska Hrvatske u EU tražiti prijevremene parlamentarne izbore”, izjavio je u ponedjeljak Karamarko. Na tu njegovu neopreznu izjavu reagirali su roditelji autistične djece koje je takva izjava uvrijedila.

“Iskreno mi je žao”

“Dragi prijatelji, iskreno mi je žao zbog moje neprimjerene izjave”, napisao je u komentarima Tomislav Karamarko na svom službenom Facebook-profilu. “Nisam imao namjeru nikoga uvrijediti ni rugati se ljudima s djecom oboljelom od autizma. Ispričavam se vama, vašim obiteljima i svima koji boluju od autizma”, napisao je Karamarko i dodao kako ih moli da prihvate njegovu ispriku.

Na Facebook-profilu “Pomozimo djeci s invaliditetom” objavljeno je otvoreno pismo Karamarku koje je potpisala “Grupa roditelja djece s poteškoćama”, u kojem mu objašnjavaju da “autizam nije bolest nego neurobiološki poremećaj rada mozga”.

Pišu da ih je Karamarko uvrijedio kada je koristio riječ autizam i autistički kako bi uvrijedio članove Vlade. “Ovim putem Vas moramo upoznati i s činjenicama, poradi budućeg razumijevanja autizma i autističnog poremećaja, da osobe s autizmom nisu u stanju lagati, krasti i vrijeđati te primati plaću koju nisu zaslužili jer se nigdje ne mogu ni zaposliti niti su u stanju bilo koju osobu po bilo kojoj osnovi uvrijediti”, pišu roditelji djece s poteškoćama te su od Karamarka zatražili da se javno ispriča, što je i napravio na svom Facebook-profilu. (Foto: ‘Patrik Macek/PIXSELL, Izvor: Vecernji.hr)