Kalmeta odao počast antifašistima

kalmeta

“Potpuno uvažavajući pripadnike antifašističke borbe i duboko poštujući njihov doprinos, zadarska Gradska uprava svoj pijetet u povodu Dana antifašističke borbe iskazuje na spomen-obilježju na glavnom gradskom trgu”, izjavio je Kalmeta

U povodu državnog blagdana, Dana antifašističke borbe, gradonačelnik grada Zadra Božidar Kalmeta sa suradnicima, položio je u subotu ujutro lovorov vijenac na Spomen obilježje na Narodnom trgu odajući počast svim palima u Antifašističkoj borbi i svim civilnim žrtvama fašističkog terora, piše Slobodna Dalmacija.

“Vijencem se pridružujemo svim demokratskim snagama svijeta u obilježavanju Dana antifašizma i afirmaciji temeljnih vrijednosti antifašizma kao zaloga civilizacijske budućnosti”, kazao je Kalmeta.

Poput svojih prethodnika Živka Kolege i Zvonimira Vrančića, Kalmeta je nastavio praksu polaganja vijenca na Dan antifašističke borbe na spomen obilježje na Narodnom trgu, ali ne i na gradskom groblju na spomenik palim borcima NOB-a sa istaknutom zvijezdom petokrakom, jer drži da je JNA pod tim simbolom u Domovinskom ratu ovaj grad i našu domovinu rušila.

“Potpuno uvažavajući pripadnike antifašističke borbe i duboko poštujući njihov doprinos, zadarska Gradska uprava svoj pijetet u povodu Dana antifašističke borbe iskazuje na spomen-obilježju na glavnom gradskom trgu”, izjavio je Kalmeta.

Tradicionalno, Dan antifašističke borbe zadarski SDP i Udruga antifašističkih boraca obilježili su polaganjem vijenaca na spomenik palim antifašistima na Gradskom groblju. (Foto: Fabio ŠIMIĆEV, Soundset)