U knjizi "Četverosatno tijelo: Neobičan vodič koji će vam pomoći da brzo izgubite salo, uživate u nevjerojatnom seksu i postanete nadčovjek" Tim Ferriss primjenjuje na čovječje tijelo pristuppostigni što više sa što manje truda

 
Ista je to filozofija koja je preobrazila odnos prema radu zahvaljujući njegovoj knjizi "Četverosatni radni tjedan". Časopis  "Details" nazvao ju je kultnom senzacijom, a "Man’s Journal" najsenzacionalnijim selfhelp hitom desetljeća.
 
Uklanjajući višak iz vježbi u teretani knjiga pokazuje kako učiniti mali pomak ovdje i sićušnu promjenu ondje da bi se postigli veliki rezultati. Od gubitka sala do stjecanja mišića, od nevjerojatno dobrog seksa do dubljeg sna, od duljeg trčanja do savršenog zamaha bejzbolskom palicom, Ferriss se opsesivno posvetio cilju da pronađe optimalno rješenje za muškarce i žene.

Odlučivši da postane pokusni kunić kako vi to ne biste morali biti, Ferriss je utrošio deset godina i mnoštvo novca da bi na sebi isprobao svaki trend, dijetu, dijetni suplement i vježbu kako bi identificirao ključne stvari koje doista djeluju uz najmanji utrošak vremena i napora. Pritom mu je pomoglo više od 100 stručnjaka – uključujući liječnike, znanstvenike iz NASA-e, vrhunske atletičare i stručnjake za alternativnu medicinu. Nakon toga još je preko 200 muškaraca i žena u dobi između 18 i 70 godina iskušavalo sljedeće tri godine metode koje se preporučuju u knjizi.

Ferriss je ustanovio da mnoge od uobičajenih metoda nemaju nikakva utjecaja a da istinski rezultati dolaze iz najneočekivanijih izvora. Nakon tisuća eksperimenata i testiranja knjiga donosi odgovor na ključno pitanje koje se odnosi i na žene i na muškarce. Od teretane do spavaće sobe: sve je tu i – sve funkcionira.

I životopis autora vrlo je zanimljiv. Ukratko: Ferriss je uspješni poduzetnik i avanturist, govori šest jezika, vodi multinacionalnu tvrtku ne odričući se putovanja po cijelom svijetu, prvak je u tangu i kickboxingu, glumac u TV uspješnici. Ima tek 31 godinu i o njemu članke pišu New York Times, National Geographic Traveler, Maxime i drugi.

Akademija-Art