Kako maknuti s grbače parazite s Prisavlja: Gledajući HTV imate li osjećaj da ide Božić?

mrazovi

mrazovi

I dok vani južina, kao po nekom nepisanom, dugogodišnjem, pravilu, kvari božićnu idilu u državi u kojoj vladajuća kasta, uz pomoć lopovskih medija, terorizira građane, na Hrvatskoj televiziji, bivšeg komunističkog cirkusanta, Gorana Radmana, traju pripreme za proslavu Dana Republike. Očekuje se kako će nam upravo na sam Badnjak komunističko strašilo, koje nikad nije odgovaralo zbog progona neovisnih novinara u sam sumrak komunističkog režima, upriličiti ‘Bitku na Neretvi’. Možete li zamisliti Božić bez bratske ljubavi Bate Živojinovića, Borisa Dvornika i Save Kovačevića, Titovog komandanta koga je ovaj zlikovac žrtvovao, zajedno s ranjenicima, kako bi mogao zbrisati sa Sutjeske?

Imate li uopće osjećaj da se približava najradosniji, po mnogima najdraži, katolički blagdan, dakle, Božić, kada gledate takozvanu javnu televiziju? Paraziti s Hrvatske televizije financiraju se novcem hrvatskih građana, većina tih građana su katolici, bez obzira što notorni Drago Pilsel tvrdi kako se radi o ‘razvikanoj većini’ ipak je riječ o činjenici, naime, riječ je o većini potvrđenoj na zadnjem popisu pučanstva, drugim riječima, nešto što je statistička činjenica ne može biti razvikano. Ili je tako ili tako nije, a tako je.

Koga paraziti s takozvane javne televizije predstavljaju ako se financiraju novcem hrvatskih građana? Zašto se Hrvatska televizija ne bi odvojila od građana i sama sebe financirala, dakako, plaćala porez i ostale obveze koje sada ne plaća? Da nema novca hrvatske sirotinje leglo na Prisavlju urušilo bi se kao slaba brana tijekom poplava, što, dakako, ne bi bilo šteta. Hrvatska televizija danas je jedna vrsta štetočine koja za novce koje dobiva ne daje ništa osim što financiraju vlastiti parazitluk. Za nekoliko sati ‘rada’ mjesečno jedan Aco Stanković ima 12 000 kuna plaću, ništa od toga ne bi bilo sporno kada tog istog Acu ne bi financirali i oni građani koji primaju socijalnu pomoć. Zašto i kako?

Rekli smo kako nam dolaze blagdani, čak i na notornoj RTL televiziji, na kojoj je najbolja novinarka jedva pismena bivša konobarica, se može osjetiti da nam dolazi Božić, međutim, na javnoj televiziji ništa. Nekoć, ne tako davno, imali smo preslatke jinglove koji su bili simpatični djeci, Božić jeste blagdan djece, kome se djeca najviše raduju, danas umjesto toga gledamo facu Maje Sever koja izgleda kao supruga Grofa Dracule nakon pedeset godina braka. Kamo je nestalo blagdansko veselje s Prisavlja, kamo su nestali adventski vijenci koji su se mogli vidjeti u informativnim emisijama tijekom devedesetih? Kome, zapravo, smeta Božić, ako je Božić blagdan katolika i pravoslavaca? Naravno, normalnim hrvatskim građanima nimalo ne bi smetale mise iz pravoslavnih crkava za vrijeme pravoslavnog Božića, niti bi dokumentarni program trebao biti zakinut glede božićnih tema. Ista stvar je i s ostalim monoteističkim religijama, dakle, ne govorimo o sektama.

Ukoliko je javna televizija servis hrvatskih građana zašto je ona danas servis Josipovićeve i Milanovićeve oligarhije? Ukoliko je referendum jedina nada da se riješimo parazita s Prisavlja možda je vrijeme da se nađe neka udruga, građanska ili ne, posve svejedno, koja će pokrenuti takvu inicijativu koja bi nam namet HRT-u maknula s grbače, a onda i parazite? (Foto: Ilustracija, Tinolovka-news)