Kad Kerumov brod tone

Split utvrđuje štetu nakon tri i pol godine vladavine gradonačelnika Željka Keruma. Čini se kako mu i najbliži suradnici okreću leđa i napuštaju brod koji tone. Naime, njegova zamjenica Anđelka Visković, koja mu je otpočetka čuvala leđa te odrađivala i svoj i njegov posao, prvi put se u javnosti ograđuje od svojeg gradskog i stranačkog šefa. Ostavlja mogućnost da se i sama kandidira na izborima
Neposredni povod za to bila je Kerumova izjava da se priklonila SDP-u. Očito je da naši pogledi i na radne obaveze, na dogovore, strategiju, projekte su bitno drugačiji. Meni je najvažnije da sam ostavila pozitivan trag u gradu Splitu, ja to prepoznajem kod svih svojih sugrađana. Na svoje funkcije izabrana sam kao nezavisna kandidatkinja i od prvog dana mandata ponašam se nezavisno, tako namjeravam raditi do posljednjeg dana, rekla je Kerumova zamjenica Anđelka Visković.

Potvrdila je da su nakon izbora svi kandidati s Kerumovih lista potpisali kolektivnu pristupnicu njegovu HGS-u, no i da stranka svejedno praktički ne postoji.

Visković nije izričito kazala da će se kandidirati za buduću splitsku gradonačelnicu, ali najavljuje još snažniju suradnju s nevladinim udrugama i građanskim inicijativama te konačnu odluku nakon Nove godine.

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL