Ivan Grubišić, nezavisni saborski zastupnik, pozvao je u Slobodnoj političare da se odreknu privilegija jer ih narod više ne može plaćati. Grubišić je naime otkrio da svaki saborski zastupnik na dan dobiva više od 1000 kuna kada mu povrh velike saborske plaće, a sve prema zakonu, pripada još 81 tisuća kuna “za politički rad“

 
Od te pozamašne svote Grubišić je opremio ured, zaposlio tajnicu, počeo financirati dvije humanitarne udruge, daje dvije stipendije i financijski pomaže tri samohrane majke. A što je s novcem napravilo ostalih 150 zastupnika?
Jandrokovićeva škola zbrinjavanja zastupnika
Gordan Jandroković, član Predsjedništva HDZ-a, kritizirao je ovih dana Vladu da želi zakonom omogućiti državnim dužnosnicima povratak na stara radna mjesta po isteku mandata. Kritika bi bila umjesna da nije došla od Jandrokovića koji je, primjećuje Novi list, nakon izbora u prosincu 2011. godine kao ministar vanjskih poslova na odlasku potpisao ugovore svojim stranačkim kolegama Davoru Stieru, Andreju Plenkoviću i Davoru Božinoviću koji im jamče povratak u MVP nakon isteka saborskih mandata.
Raste promet u kafićima, a pada raspoloženje vlasnika
Slavko Linić, ministar financija, postigao je (ne)očekivani uspjeh. Od uvođenja fiskalnih blagajni promet u kafićima viši je za trećinu nego lani u istom periodu. A za trećinu je palo i raspoloženje vlasnika lokala. Najmanje.
Ljubo Ćesić Rojs zaslužio čin generala patetičnosti
Ljubo Ćesić Rojs, umirovljeni general, priznao je da već godinama prima dvije mirovine, jednu u Hrvatskoj, a drugu u BiH, ali se i požalio da nije riječ o 15.000, nego o 10.000 kuna kao i da mu obje uzimaju banke za rate kredita. Nije ni tu kraj Rojsovim mukama, žali se da “nije ostvario nikakve beneficije, nema ni invalidninu, a ni pravo na besplatno korištenje autocesta“. Siroti general ipak ne želi ostaviti dojam da je materijalist pa na kraju razgovora za Slobodnu poručuje: “Neka oni meni oduzmu i činove i mirovine, samo da mi Hrvatska ostane.“ Tko bi Rojsu nakon ovakve izjave oduzeo čin? Pa treba dobiti još jedan – čin generala patetičnosti.
Izvor: Vecernji.hr