Jug CO obranio naslov

Jug-co

U četvrtoj finalnoj utakmici za naslov vaterpolskog prvaka dubrovački Jug CO je s 9:7 (2:1, 3:1, 1:3, 3:2) pobijedio riječko Primorje EB, došavši do ukupnih 3-1 u finalnoj seriji i svog 11. naslova prvaka Hrvatske

U susretu dvije ponajbolje vaterpolske momčadi svijeta nijanse su odlučivale o pobjedniku. Ustvari, presudio je jedan nepromišljeni potez mađarskog reprezentativca Daniela Varge, koji je nakon što je isključen izbacio loptu i zbog toga je dosuđen peterac za Jug, kojeg je minutu prije kraja realizirao Nikola Janović i postavio konačan rezultat utakmice uzbudljive utakmice.

Jug je sjajno krenup i poveo s 5:1, tada je stao i dopuastio gostima da izjednače na 6:6, ali nije dopustio potpuni preokret, Bušlje i Janović postigli su ključne golove za zaustavljanje naleta Riječana.

Jug je imao više raspoloženih igrača, a briljirao je mladi reprezentativni vratar Marko Bijač s devet obrana, od kojih su neke u prvom poluvremenu, dok se lomio rezultat, bile ključne.

Unatoč porazu u Gružu igrači mladog trenera Ivana Asića nemaju razloga za nezadovoljstvo ovom sezonom u kojoj su osvojili Kup i Jadransku ligu, a u finalu oba natjecanja su pobjeđivali upravo Jug CO.

Igrači Juga, kojima je ovo peta uzastopna titula hrvatskog prvaka, imaju priliku tom naslovu dodati i naslov najbolje vaterpolske momčadi na Starom kontinentu, jer će 31. svibnja i 1. lipnja u Beogradu nastupiti na Final Fouru Lige prvaka. (Foto: Tonči Vlašić/Dubrovački vjesnik,  HRT)