Skip to content

Jovanović: Biskupi nasjeli na priče iz “Grozda”

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović ocijenio je da kardinal Josip Bozanić i veliki dio Hrvatske biskupske konferencije ne razumiju kurikulum zdravstvenog odgoja, već su nasjeli na priče iz udruge "Grozd" koja je, fokusirajući se na neke naslove iz literature za nastavnike, javnosti potpuno krivo predstavila što donosi zdravstveni odgoj
 
U pozadini istupa Udruge Grozd nije briga za djecu, nego materijalni interes, u dijelu provedbe svog eksperimetnalnog programa jako su dobro zarađivali na edukaciji nastavnika, pa su očekivali da će moći ostvarivati određenu dobit, rekao je Jovanović za Intervju tjedna Hrvatskog radija.
 
Ustvrdio je da je u medijima dan prevelik prostor toj minornoj udruzi, no ne očekuje probleme u provođenju programa jer ga, prema anketama, podupire više od 60 posto ispitanika.
 
Rekavši da je iznenađen i razočaran istupima predstavnika HBK, pozvao ih je da se ne miješaju u sadržaj zdravstvenog odgoja jer ni po kojem, pa ni vatikanskom ugovoru, za to nisu nadležni.
 
Roditelje je pozvao da pročitaju kurikulum na internetskim stranicama Ministarstva i Agencije za odgoj i obrazovanje kako bi vidjeli da u njemu nema ništa sporno.
 
Zdravstveni odgoj ne bi smio biti sporan nikome osim onima koji ne razumiju da živimo u 21. stojeću i da su djeci dostupni različiti sadržaji koji dugoročno mogu imati golemu štetu ako im se ne objasne, dodao je.
 
MInistar Jovanović smatra da zdravstveni odgoj neće mijenjati svjetonazor djece, već će im dati informaciju s obzirom na to da ankete pokazuju kako samo 20 posto djece s roditeljima razgovara o temama spolnog odnosa ili spolnih bolesti. Govorit ćemo o prezervativu kao zaštiti od bolesti, ali i o apstinenciji, no nikome nećemo reći da mora izabrati jedno ili drugo, naglasio je.
Foto Roni Brmalj
Izvor: HRT
mala retrospektiva

Unatoč jakoj buri radovi na Pelješkom mostu na staju

Pogled na gradilište Pelješkog mosta sa strane Komarne gdje su u tijeku radovi ...
10th Jan 2022

FOTO/VIDEO Saznajte kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku!

Kroz sredstva europskih fondova osigurava se financiranje različitih projekata ...
04th Oct 2022