Skip to content

Josipović završava posjet Velikoj Britaniji

Ivo-Josipovic-i-Elizabeta-II

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović predavanjem na sveučilištu u Oxfordu “Hrvatska vanjska politika: EU i jugoistočna Europa”, završit će višednevni državni posjet Velikoj Britaniji

Predsjednik Josipović jučer se sastao s britanskim premijerom Davidom Cameronom, koji je rekao da je ulazak Hrvatske u EU 1. srpnja povijesni trenutak i veliko postignuće za Hrvatsku. Uvjeren sam da će Hrvatska biti primjer drugim zemljama regije jer se proširenje Unije neće zaustaviti’, naglasio je Cameron.

Govoreći o bilateralnim odnosima dviju zemalja, Cameron je rekao da se nada kako će Hrvatska i Britanija više nego dosad poticati međusobnu trgovinu i investicije.

Hrvatski je predsjednik novinarima izjavio kako je Cameron bio vrlo otvoren i naklonjen Hrvatskoj i kako je za Hrvatsku važno da ima partnera poput Velike Britanije unatoč tome što često ima različita stajališta o institucionalnom i gospodarskom razvoju Europe u odnosu na hrvatsku i ostatak Unije.

Josipović je jučer posjetio i ugledno sveučilište London School of Economics, gdje je razgovarao s britanskim stručnjacima za europska pitanja. (Foto REUTERS, HRT)