Josipović: Vjerujem da će vlada i Ostojić objasniti medijske informacije

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je danas novinarima odgovarajući na njihova pitanja tijekom posjeta 17. međunarodnom sajmu SASO-u na splitskome Žnjanu kako vjeruje da će vlada i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić razumno objasniti medijske informacije da je ministar Ostojić u sukobu interesa jer stanuje u stanu Nine Pavića, vlasnik Europa press holdinga (EPH)

"Riječ je malo o najvijačkoj atmosferi između nekih medija. U svakom slučaju, pitanje je uvijek legitimno za svakog od nas u politici u kakvom je odnosu s ovim ili onim, i ja vjerujem da će ministar i vlada razumno objasniti o čemu se radi", rekao je Josipović.
Na pitanje kako komentira izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da je vezano uz aferu izlista telefonskih poziva podupro "laži premijera Zorana Milanovića", predsjednik Josipović je odgovorio da će "istina izići na vidjelo, i ona je već sada prilično jasna".
Odgovarajući na pitanje je li u vezi s tom aferom Karamarko dobio izvješće prije njega i premijera Milanovića, predsjednik Josipović kratko je rekao kako će to utvrditi istražno povjerenstvo.
Na pitanje kako komentira "nesuglasja vezana uz privatizaciju Brodosplita i mogućnost da to brodogradilište ode u stečaj", hrvatski predsjednik najprije je rekao kako to sada ne može komentirati, a zatim je dodao da je ta privatizacija jedna od zadaća koje moramo ispuniti.
"Vjerujem, kao što je i vlada rekla, da će doći do privatizacije i da će brodogradilište nastaviti svoj rad", rekao je. 
Foto: Intervju.org