Skip to content

Josipović: Kreativnost ključ uspjeha

Predsjednik Republike Ivo Josipović na završnoj svečanosti 10. međunarodne izložbe inovacija upozorio je na važnost prepoznavanja i vrednovanja kreativnosti, o čemu će, istaknuo je, ovisiti izlazak Hrvatske iz gospodarske krize
Nakon obilaska štandova s inovacijama domaćih i inozemnih autora u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice, na kojima se uz ostalo moglo razgledati nove svjetiljke s LED-diodama ili mini web-servere za nadzor i upravljanje, predsjednik Josipović posebno je pohvalio hrvatske škole-izlagače koje su prepoznale kreativnost svojih učenika.

Poručio je da su kreativna rješenja generatori razvoja i otvaranja novih radnih mjesta s obzirom na to da živimo u vremenu kada su konkurentnost, uspješnost i spremnost da se pronađe nešto novo ključ uspjeha. Stoga je, dodao je, iznimno važno uspostaviti sustav društvene vrijednosti koji će inovativne pojedince prepoznavati i primjereno vrednovati.

Završna svečanost organizirana je u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici gdje se danas zatvara izložbaARCA 2012. na kojoj je, u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske (UIH), u tri dana predstavljeno više od 340 inovacija domaćih i inozemnih autora.

Foto: Pixsell
See also  Najava predstavljanja vodiča - Put po Gerbinu: tragom vremena