Johnu Lydonu uručena nagrada Porin za posebna glazbena dostignuća

john lydon

john lydon

Točno mjesec dana nakon svečane dodjele Diskografske nagrade Porin u Opatiji/Rijeci, jučer je stavljena točka na i 20. jubilarnog ciklusa Porina. Na PRESS konferenciji u hotelu Dubrovnik, Institut hrvatske glazbe predao je Porin Special Merit Award, nagradu za posebna dostignuća u glazbi britanskom glazbeniku Johnu Lydonu, poznatijem po umjetničkom imenu Johnny Rotten

Rotten je sa sastavom „Sex Pistols” krajem 70-ih bio divlja perjanica punk pokreta i s vremenom je postao ikona punk revolucije. Danas je riječ o 54-godišnjoj živućoj legendi koju je na PRESS konferenciju, uz mnogobrojne medije, došlo pozdraviti i nekoliko zagrebačkih punkera kao i pionir riječkog i hrvatskog punka Valter Kocijančić iz Parafa.

„Obično sam rezerviran prema nagradama, ali uzmem li u obzir što je vaša zemlja sve prošla, počašćen sam da me doživljavate relevantnim” rekao je Lydon primajući Porina, da bi nekoliko trenutaka nakon što je proučio statuu od bračkog kamena i osjetio njenu „težinu” zapitao „Trebam li biti ponosan?”

John Lydon sa svojim sastavom „Public Image Ltd.” večeras nastupa u zagrebačkoj Tvornici.