Joan Smalls: Želim da me posvoje da mogu biti Burberryjevo lice

Joan Smalls, koja je pokorila fashion weekove za proljeće/ljeto 2013. te je trenutačno model broj 1 na Models.com, definitivno zaslužuje titulu supermodela iz mlađe generacije. Od naslovnica za modne biblije poput Voguea i Harper’s Bazaara, preko revija koje je nosila za najuglednije dizajnere, uključujući i za najseksepilniju modnu kuću na svijetu Victoria’s Secret, pa do kampanja za Gucci, Calvina Kleina, Roberta Cavallija te najnovijih kampanja za Fendi i Givenchy  – ova prelijepa 24-godišnja Portorikanka posljednjih mjeseci ne spava.

Bila je prvi latino model koji je potpisao ugovor s kozmetičkim brendom Estee Lauder, a to je bio tek uvod u njezine modne uspjehe. Ovo ljeta snimila je editorijal za časopis W koji ju je proglasio "novim modnim licem", kao i njezinu najbolju prijateljicu i kolegicu Karlie Kloss. A da si je doista otvorila sva vrata uspjeha, pokazuje i to da će upravo s Karlie voditi MTV-ovu emisiju "House of Style" koju je 90-ih godina vodila Cindy Crawford.

Iako dolazi iz Portorika, Joan priznaje da u njezinu srcu veliko mjesto zauzima Pariz jer je ondje "rođena" Joan kao manekenka. A sve zahvaljujući Riccardu Tisciju, kreativnom direktoru Givenchyja, koji ju je angažirao kao ekskluzivni model za proljetnu reviju visoke mode 2010. godine.

U njezinu portfelju doista ne manjka zvučnih poslova koje je odradila, ali je priznala da ima jednu neostvarenu želju:

– Htjela bih biti počasna Britanka tako da mogu biti Burberryjeva ambasadorica. Uvijek pratim revije na internetu, no znam da kreativni direktor Christopher Bailey angažira jedino Britanke za kampanje. Želim da me posvoje!

Foto: Harper’s Bazaar
Izvor: Vecernji.hr