Jeremić je lagao – i pokrenuo rat na Twitteru

Međunarodna zajednica iznenađena je reakcijama političke elite u Srbiji na oslobađajuću presudu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču
Skandal se proširio do razine Ujedinjenih naroda jer se otkrilo kako je predsjedatelj Opće skupštine UN-a Vuk Jeremić lagao. Izjavio je kako će sazvati izvanrednu raspravu u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda na temu rada Haškog suda. I sve je to izgledalo ozbiljno i stvarno, sve dok se nije doznalo da neće biti nikakve izvanredne rasprave, bit će samo ona redovita u travnju, za koju se zna već puna dva mjeseca. 

Skandal je to koji je uzdrmao Ujedinjene narode, a o posljedicama se tek razmišlja. No Vuk Jeremić ne posustaje. Nezadovoljan oslobađajućom presudom dvojici hrvatskih generala, putem društvene mreže Twitter poveo je verbalni rat s odvjetnikom generala Gotovine Lukom Mišetićem. Donosimo samo dio:

Jeremić pita Mišetića – Biste li prihvatili da mi budete odvjetnik prilikom potencijalne tužbe za klevetu Jutarnjeg lista?

Mišetić odgovara – Nažalost, preopterećen sam pisanjem tužbi protiv visokog dužnosnika UN-a koji osporava presude vlastita suda. 

Jeremić: Znao sam od početka da nemam šanse da Vas dobijem, nisam Vaš tip. Nemam ničiju krv na rukama…

Mišetić: Da, niste moj tip. Zastupam samo nevine. 

Jeremić: Jao, oprostite, nesporazum. Na profilu Vam piše da ste bili advokat Ante Gotovine. Nisam shvatio kao šalu, ali sad kapiram! Pozdrav, V.

Velik dio međunarodne zajednice osuđuje ponašanje Vuka Jeremića poručujući da bi čovjek na tom položaju trebao zanemariti osobne interese i osjećaje.

Izvor: HRT