Ježić položio dionice vrijedne pet milijuna eura

Robert Ježić nije u državni proračun uplatio 5 milijuna eura, a kaže da hoće. Za Hrvatski radio izjavio je kako je položio ‘zadovoljavajuće jamstvo’ za pet milijuna eura u odvjetničkome uredu Marijana Hanžekovića
 
Jamstvo je to da će državi uplatiti taj novac postane li presuda Ivi Sanaderu pravomoćna. Ježić je dodao kako su mu odvjetnici objasnili da do pravomoćnosti presude on i nema obvezu uplatiti novac. 

Potvrdio je to i odvjetnik Hanžeković. Hanžeković je za Novi list kazao kako je Ježić pohranio vrijednosne papire svojih tvrtki, među kojima nije Dioki holding ag, kao garanciju da će izvršiti obvezu. Ježić je 25. listopada na sudskome ročištu na suđenju Sanaderu za afere Hypo i Inu sucu Turudiću obećao da će pet milijuna eura, za koje je sud nepravomoćno utvrdio da su MOL-ov mito Sanaderu, uplatiti u roku od mjesec dana. 

Glasnogovornik Županijskoga suda u Zagrebu Krešimir Devčić jučer je objasnio kako će zakonska obveza uplate toga novca u proračun nastupiti tek potvrdi li Vrhovni sud taj dio presude i to u roku od petnaest dana nakon pravomoćne presude. 

Izvor: HRT