Jazzy nyúl project – Aquarius Records!

Jazzy Nyúl Project je bend koji čine iskusni hrvatski glazbenici iz sjevernog i istočnog dijela Hrvatske

Oslanjaju se na vlastite ideje i kreacije pa u njihovu repertoaru prevladavaju skladbe članova sastava. Gitara, Fender Rhodes, Jazz Bass Fretless i metlice, to je zvuk benda
Pred Vama je istoimeni album „Jazzy Nyúl Project“ koji sadrži 11 vlastitih skladbi, koje potpisuju Vedran Zec i Ferdinand Buhanec, a na kojem gostuju Matija Dedić (klavir) i Velimir Šegon (tenor sax). Album je objavljen u izdanju Aquarius Recordsa.
U recenziji albuma ugledni jazz gitarist Ratko Zjača navodi: „Debut CD grupe koja ima interesantan koncept i pristup improvizaciji i kompoziciji. Od prvog do posljednog momenta osjeća se komunikativnost, povezanost i osobni glazbeni identitet. Ugodno iznenađenje.“
Prema objavljenim kritikama, koje su izuzetno pozitivne, radi se o materijalu koji svakako treba čuti.

Popis pjesama:

DD Friend
On A Misty Night
One More For Alice
Cabbage Man Blues (feat. Velimir Šegon)
Summer (feat. Matija Dedić)
Fake Town
Magic Window
Secret Vals (feat. Matija Dedić)
Fidoš
Kad Nisi Tu
Tila & Sofa (feat. Matija Dedić)
Ljetna Kiša

Jazzy Nyúl Project su:

Vedran Zec – gitara
Davor Dedić – klavir
Robert Jambrušić – bubanj
Ferdinand Buhanec – bass

Vedran Zec rođen je 1975. godine u Osijeku gdje je 1999. završio studij Glazbene kulture. Zaposlen je kao učitelj klasične gitare u glazbenoj školi u Đakovu. Za vrijeme studija svira el. gitaru u različitim rock sastavima, a tada se pojavljuje i zanimanje za jazz glazbu. Jazzom se aktivno bavi od 2000. godine kroz djelovanje u različitim jazz ansamblima, (Another Spring QQS, Duo Solitude, Guitar Date…)  izvodeći pretežno mainstream (bebop, swing, bossa nova…) repertoar, ali i vlastiti autorski materijal nešto modernijeg zvuka. Surađuje s brojnim jazz glazbenicima u Hrvatskoj. Osim jazz preokupacije djeluje i kao honorarni suradnik Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Nastupao u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji i Rumunjskoj.  Godine 2011. snima album autorskih uradaka sa svojim projektom Jazzy Nyúl.

Ferdinand Buhanec rođen je 1964. godine u Koprivnici, završio nižu glazbenu školu za klavir, ekonomist po struci, usavršavao se kod Reggiea Workmana, Saše Borovca, Saše Nestorovića i dr. Skladatelj u raznim žanrovima glazbe, jazz promotor, svirao u Varaždin Jazz Bandu, Big Bandu Čakovec, Fast Food Koprivnica i sudjelovao u mnogim jazz projektima. Danas član sastava Dixieland Band Čakovec, Another Spring QQS Osijek, Jazzy Nyúl Project. Surađivao sa svim hrvatskim jazzerima i nekim od svjetskih velikana jazza kao i s mladim glazbenicima iz domovine i inozemstva koji će tek postati zvijezde. Nastupao širom Europe, pojavljuje se na više CD-a.

Robert Jambrušić je učio svirati od prof. Nenada Šimunčića u Varaždinu. Osnivač je Varaždin jazz banda i Big banda Čakovec. Svirao u grupama Soulfingers, Body & soul, Saša Borovec trio, Fast food i surađuje sa mnogim hrvatskim glazbenicima. Stalni je član brass seksteta Ad Gloriam, Zagrebačkog dixieland ansambla, Jazziva, Jazzancholics, Jazzy Nyúl Project   i Sick swing orchestra. Već dugi niz godina radi kao nastavnik bubnjeva na zagrebačkoj Rock akademiji i Učilištu za popularnu i jazz glazbu.

Davor Dedić rođen je u Našicama 1975. godine. Nakon završene srednje glazbene škole u Osijeku, smjer klavir, diplomirao je glazbenu kulturu na Pedagoškom fakultetu u Osijeku. Nakon studija, godinu dana se usavršavao kod jazz pedagoga Heralda Nuwirtha (Austrija). Tijekom studija, 1996.-2003. bio je član, tada jedinog osječkog jazz sastava Argus.  Od 1999.-2006. godine sudjeluje na ljetnim jazz seminarima u Grožnjanu pod vodstvom Boška Petrovića, s kojim je održao i nekoliko koncerata u Hrvatskoj i izvan nje. U Grožnjanu je osnovan i HGM jazz orkestar Zagreb, pod dirigentskim i umjetničkim vodstvom Sigija Feigla (Austrija), čiji je stalni član od njegovog utemeljenja 2002. S HGM jazz orkestrom, u posljednjih deset godina djelovanja, ostvario je velik broj koncerata u hrvatskim gradovima i inozemstvu (Slovenija, Makedonija, Srbija, Italija, Austrija, Švedska, Belgija, Cipar, Turska, SAD, Indonezija). Orkestar je snimio četiri nosača zvuka, te su snimali za potrebe hrvatskog radija i televizije. Godinu dana je bio član Cubisma, koji svoju glazbu temelji na afro-kubanskim ritmovima. Bio je tri puta nominiran (2008., 2009., 2010.) za najboljeg hrvatskog jazz instrumentalistu.
Od 1995. klavirski je suradnik i tajnik udruge GRM „Polifonija“  u sklopu koje djeluju zborovi Brevisi i dječji zbor Osječki Zumbići, s kojima je na hrvatskim i međunarodnim natjecanjima osvojio veliki broj nagrada, te je snimio nekoliko nosača zvuka.
Zaposlen je kao predavač na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

* – nyúl – na mađarskom znači zec

Akademija-Art