Izložbom u “Mimari” počele svečanosti Pasionske baštine

zagreb-mimara

Otvorenjem izložbe “Smrt i uskrsnuće Kristovo” Zlatka Čulara i Maje Dolenčić-Malešević u Muzeju Mimara počele su svečanosti 22. Pasionske baštine

Pasionska baština, tradicionalna je manifestacija u okviru kojih se uoči Uskrsa održava niz glazbenih, likovnih, scenskih, književnih i folklornih obrada nepresušne teme Kristove muke i uskrsnuća.

U povodu otvorenja Pasionske baštine Jozo Čikeš rekao je u ime organizatora, istoimene udruge, kako mu je drago što je manifetacija okupila puno onih koji nalaze smisao u životu, bez obzira koliko je težak, onih koji se ne daju i vjeruju da će nadvladati sve teškoće i doživjeti svoje ukrsnuće.

Među izložbama su i “Križni put” skupine umjetnika u Galeriji Zvonimir, “Kristova muka i otkupljenje” s djelima iz fundusa Moderne galerije te izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti “Moj doživljaj muke” u Starogradskoj vijećnici.

Na otvorenju manifestacije, za čija je događanja ulaz besplatan, nastupio je ansambl Collegium pro musica sacra, a okupljene su pozdravili Stjepan Bartulica, povjerenik za vjerske zajednice u Uredu predsjednika i Ivica Lovrić, pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.