Izložba suvremenog nakita u Španjolsko​j

Vesna Kolobaric

Vesna Kolobaric

Na selektiranoj izložbi suvremenog autorskog nakita, u organizaciji GRUPO DUPLEX koja je dio tjedana suvremenog nakita u Madridu, Barceloni (Španjolska) i Minhenu (Njemačka) izlaže Vesna Kolobarić. GRUPO DUPLEX se 30 godina bavi izdavaštvom i prezentacijom draguljarstva, nakita i satova. Na ovoj izložbi selektirali su 150 umjetnika nakita iz cijelog svijeta koji su predstavljeni u katalogu tiskanom u 2000 primjeraka. Ja sam jedina autorica iz Hrvatske.

Vasna izlaže ogrlicu “IN BETWEEN” od srebra sa zlatnim piritom i citrinom. Inspiracija za ogrlicu joj je pokret tijela, energija i kretanje u Svemiru. Oblik je apstraktan bez prepoznatljivih oblika. Kako oblikovati energiju trodimenzionalno!? Njzin nakit se uvija i proteže u prostor u simetričoj asimetriji, istražuje prostor u srebru sa poludragim kamenjem, patinom i decentnom strukturom koji daju osječaj misterije.

Članica je tekstilne sekcije ULUPUH-a i HZSU-a. Uz tekstilnu umjetnost paralelno stvara i nakit od srebra u skulptorskom oblikovanju.