Marko Sosic

Događanje: Izložba slika „Svijet snova” akademskog slikara,Marka Šošića
Mjesto održavanja: Galerija „Vjekoslav Karas”, LJ. Šestića 3, Karlovac
Datum početka/završetka: u srijedu, 18. prosinca,2013. u 19 sati
Organizator: Gradski muzej Karlovac

Povodom Dana Gradskog muzeja Karlovac organiziramo gostovanje mladog akademskog slikara Marka Šošića iz Vinkovaca. Ovo je prvo gostovanje ovog umjetnika u Karlovcu. Za tu prigodu odabrano je 27 radova u kombiniranim tehnikama nastalih u periodu 2006. do 2013. godine.

Tema radova Marka Šošića su snovi. Autor vlastitom introspekcijom i meditacijom istražuje svijet snova te na platna velikog formata prenosi svoja iskustva. Budući su snovi podsvjesne aktivnosti izazvane svjesnim radnjama tako su i slike ovog umjetnika dvostrukog karaktera. Na danjem svjetlu one predstavljaju naslikano ali kad padne mrak slike mijenjaju karakter i tada prikazuju nešto posve drugo. Ovaj efekt izveden je posebnim pigmentima koji svijetle u mraku pa će se izložba otvoriti performansom gašenja svjetla i stvaranja jedne za galerijsku umjetnost neobične situacije. Tada ćemo svi utonuti u čarobni svijet snova Marka Šošića.

Posebni gosti otvorenja izložbe biti će karlovački band Downcast Art koji će prigodnim autorskim nastupom uveličati otvorenje izložbe.

Molimo Vas da ovaj događaj medijski najavite.

mr.sc. Hrvojka Božić

dubrovacki san