Izložba Marina Aničića

marin ancic 1

Izložba fotografija „Kartuline z Meriki”
Hrvatski muzej turizma, vila Angiolina, petak 22.3.2013. u 20h

Marin Aničić zapažen je fotograf i opatijski fotoreporter Novog lista koji ovom prigodom sudjeluje u projektu Hrvatskog muzeja turizma kao suvremeni gost-umjetnik koji donosi svoju sliku turizma i putovanja.

Nadežda Elezović o izložbi „Kartuline z Meriki” kaže: „Marinove tri fotografske razglednice tri su kadra snimljena neobavezno, na ulicama NY, nastala tek usput, metodom šetam se i snimam. Aničić uz pozdrave iz Amerike prilaže, poput turista, ponešto ambijenta i atmosfere. Ali atmosfere koja se razlikuje od uobičajenih tipičnih fotografija nastalih na putovanjima, izvan sfere dokumentarizma i reprezentativnosti motiva, a posebnost čini izbor analognog fotoaparata s crno-bijelim filmom visoke osjetljivosti i tendencija k eksperimentu.

Izložba ostaje otvorena do 22.4.2013.

marin ancic 2

Marin Aničić treći je umjetnik koji sudjeluje u projektu „Suvremeni gost-umjetnik”, nakon Stanislava Habjana i Saše Jantoleka. Ideja je da Hrvatski muzej turizma poziva u goste odabrane osobe iz različitih sfera umjetnosti koji će na svoj jedinstven način izraziti svoje razmišljanje o temi putovanja i turizma, što su glavne teme našeg muzeja. Ovakvim konceptom otvaramo prostor za aktualne, kritičke i kreativne postave koji muzej pretvaraju u mjesto komunikacije i života. Sljedeći gost-umjetnik kojeg očekujemo bit će Siniša Labrović.

marin ancic 3