Izložba učenika OŠ “Dr. Ivan Merz” u Zagrebu


5.b, skupni rad

U zagrebačkoj Osnovnoj školi „Dr. Ivan Merz“ tradicionalno se uoči Božića organizira izložba likovnih radova učenika od 1. do 8. razreda

Radovi svjedoče o živoj mašti mladih autora. Zanimljivi su  zbog svoje raznolikosti i sadržajnosti. U radovima iščitavamo svježinu, neposrednost izraza i razigranost likovnih elemenata.
Na likovnim  natječajima učenici naše škole pod mentorstvom Lahorke Rožić, prof., kontinuirano postižu izvrsne rezultate. Ističu se na likovnim natječajima i na državnoj su razini višestruko nagrađivani i pohvaljivani.

Dina Jović, 7.a

Barbara Nikolić, 8.a osvojila je 2. nagradu za fotografiju na izložbi „Pogled kroz prozor“ u Muzeju grada Zagreba u okviru projekta „Fotografija i mladi“. Fotografirala je pogled iz interijera kroz prozor  i prenijela specifični urbani zimski ugođaj. Rad joj je tiskan u popratnom deplijanu. Izložba je bila otvorena od 29. 11. 2012. do 9. 12. 2012.

Nina Javorsky, 6.b i Martina Madžar, 7.b nagrađene su na državnom likovnom natječaju „Djeca nose svjetove na dlanu“ na 19. Hrvatskom dječjem festivalu 18. 11. 2012. Nadahnute Mjesečevom sonatom Ludwiga van Beethovena, rješavale su likovne probleme i prenijele su doživljaje glazbe u originalne slike, koje su se mogle vidjeti na izložbi dječjih likovnih radova na 1. katu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Kasnije je izložba prenesena u Atrij Galerije Klovićevi dvori. Radovi su im tiskani u Zborniku učeničkih radova a  HTV je na 2. programu  pokazao izložbu u emisiji Puni krug.
Viktor Goleš, 8.a dobitnik je 4. nagrade za likovni rad na 17. likovno-literarnom natječaju Hrvatska kulturna baština na temu „Hrvatski tradicijski nakit“ u Donjem Muću. Na izložbi likovnih radova „Hrvatski  tradicijski nakit“ u dvorani u Domu Muć u Donjem Muću uz nagrađenog Viktora izlagale su još tri naše učenice: Karla Hren, 7.b, Paula Toth, 8.b i Paula Kralj, 8.b. U listopadu 2012.  izložba je prenesena u splitski Etnografski muzej. 
Lana Pavešić, 8.a dobitnica je 2. nagrade za slikovnicu „Crno-bijeli svijet“ na državnom  natječaju „Moja prva knjiga“. Na dan svečanosti dodjele nagrada 04. 10. 2012.  u karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom održana je izložba učeničkih slikovnica na kojoj su svoje slikovnice osim nagrađene učenice izlagale i još dvije naše učenice: Petra Poje, 8.a i Franka Novaković, 7.a. Lanina mentorica uz prof . likovne kulture je i Jasminka Salamon, prof. hrvatskoga jezika.

Karla Hren, 7.b

Nagrada nam je 26. listopada 2012. stigla i s međunarodnog natječaja „Deca iščeju Veroniku“ iz Desinića za našu, sada već prošlogodišnju osmašicu, Niku Fistrić za grafički otisak Veronike Desiničke.

Izložba vas neće ostaviti ravnodušnima i moći ćete uživati u ljepoti dječjeg likovnog stvaralaštva, iskrenosti, kreativnosti i otkriti dječju darovitost.
Lahorka Rožić
Otvorenje je u utorak 11. prosinca 2012. godine, u 15 sati.
Izložba je postavljena na 1. katu.


Lucija Penavić, 5.a


Martina Madžar, 7.b


Ines Martić, 8.b.


Rad u paru, 5.b