Izložba N. Božića i D. Mišljenovića

Izložbeni prostor Doma za starije i nemoćne osobe Maksimir, Hegedušićeva 20, Zagreb
Izložba slika
Nenad Božić i Dean Mišljenović
od. 04. 01. do 01. 02. 2011.

U izložbenom prostoru Doma za starije i nemoćne osobe Maksimir, u Zagrebu otvorena izložba slika Nenada Božića i Deana Mišljenovića.

Pogledajte fotografije s otvorenja!

Gosti na otvorenju:
Stjepan Kovačević je svirao na citri pjesme: Bolujem od ljubavi, Šušti bagrem bijeli, Veselo srce kudelja plete i Vehni fiolica koja je bila izvedena i uz pjevanje gospodina Željka Hlišća. Gospodin Kovačević umirovljenik, vanjski član koji vodi domsku pjevačku skupinu „Klapa prijatelji“, a gospodin Hlišć je također umirovljeniki vanjski član „Klape prijatelji“.
Željko pl. Horvatić Brada, slikar i pjesnik, prijatelj autora izložbe održao je kratki govor i odrecitirao jednu svoju pjesmu.

Kroz program je vodila Željka Dugandžić.

Nenad Božić je rođen 1964. godine u Zagrebu. Slikarstvom se bavi od srednjoškolskih dana. Svoj likovni interes artikulira u svim likovnim tehnikama i manirima. Samostalno izlaže od početka devedesetih godina prošlog stoljeća. Ostvario je deset samostalnih izložbi i preko trideset skupnih izložbi. Sudionik je brojnih likovnih kolonija, osobito onih humanitarnog karaktera: Paunovac u Zagrebu, Odiseja, Rastoke kod Slunja, Saarbrucken-međunarodna humanitarna izložba. Član je Udruge likovnih umjetnika Fortuna art iz Zagreba, a usko surađuje s Likovnom udrugom Humana art koja potpomaže hendikepirane osobi i stradalnike rata. I sam je sudionik Domovinskog rata u Hrvatskoj. U njegovoj likovnoj radionici može se naći za svakoga po nešto, a u novije vrijeme nagnuće mu je apstrakcija, zapravo kaos iz kojeg situira likovnu snagu i ljepotu sukobljavajući ugledanje kolorita. O likovnom radu slikara Nenada Božića afirmativno su pisali prof. dr. Antun Bauer, prof. Juraj Bauer i mnogi drugi.

Dean Mišljenović je rođen 1978. godine u Zagrebu. Nakon završene srednje škole zbog izuzetnog slikarskog talenta odlučio se baviti slikanjem. Uz poznatog oca, slikara Vladimira Mišljenovića i ujaka Nenada Božića već 10-tak god bavi se slikanjem. Slika različitim tehnikama: akvarelom, pastelom, akrilom i uljem. Sudjelovao je u mnogim likovnim kolonijama: kolonija na Paunovcu, kolonija za Udrugu Odisej, kolonija u Bužinu također je sudjelovao u nekoliko humanitarnih kolonija za stradalnike Domovinskog rata.

Željka Dugandžić
odjel.socijalnog.rada@dom-maksimir.t-com.hr

Akademija-Art.hr
05.01.2011.