Izložba grafika Igora Konjušaka: Melodije basova

  

U Galeriji "Vladimir Bužančić", Centra za kulturu Novi Zagreb, u ponedjeljak, 29. listopada 2012. godine, u 20 sati otvara se izložba grafika Igora Konjušaka podnazivom Melodije basova

Hektičan ritam svakodnevice koji čovjekovu percepciju lomi u krhotine pred umjetnika postavlja nove zahtjeve: pronaći put do publike koristeći neestetske alate poput šoka i društveno aktualnih tema ili pak kroz likovno i vizualno vratiti promatraču svijest o stvarnosti kao varljivoj slici koja prije svega ovisi o njemu samome.
Igor Konjušak je umjetnik koji je odabrao drugu mogućnost. On inzistira na likovnim vrijednostima koristeći tradicionalna grafička znanja i interpretirajući ih u duhu geometrijske apstrakcije. Tridesetak grafika u tehnici suhe igle pozivaju nas na smireniju i univerzalniju interpretaciju svijeta. Svojim meditativnim karakterom pružaju zaklon od hektike i buke suvremenog života i otvaraju nas radosti gledanja.
Predgovor katalogu potpisuje povjesničarka umjetnosti Anita Zlomislić.
Izložba se može razgledati do 20. studenog 2012. godine, radnim danom od 9 -18 sati, četvrtkom i subotom od 10 -13 sati.