Izlaže poljski fotograf Pavel Pomykalski: Obvezne lektire

Pavel Pomykalski
Obvezne lektire

U utorak 20. ožujka 2012., s početkom u 19,30 sati, u Galeriji Fotokluba Zagreb, Ilica 29/III., u Zagrebu otvora se izložba fotografija poljskog autora Pavela Pomykalskog pod nazivom “Obvezne lektire”

Izložba se može pogledati do 02. travnja.

Pavel Pomykalski dolazi iz grada Gliwice u Poljskoj. Po obrazovanju je politolog i fotograf. Na ovoj izložbi u Zagrebu, jednom od, kako kaže autor, njemu omiljenih gradova, predstavit će se serijom od 20 aktova.

Autor o svom radu kaže:

"Fotografija nije samo moja struka, već i strast. Moje fotografije često izlažem na individualnih i zajedničkim izložbama. Moja omiljena tema su akt i arhitektura. Jako volim zemlje bivše Jugoslavije – zanima me njihova povijest, kultura i spomenici.
Ja sam autor prvog poljskog vodiča za Bosnu i Hercegovinu, koje je bio objavljen 2011. godine, a u 2008. godine izdao sam fotomonografiju: povijest i nasljeđe industrijskih tajkuna s kraja devetnaestog i početka dvadesetog stoljeća u regiji Gornja Šleska (obitelj von Ballestrem). Trenutno pripremam sljedeća dva fotografska projekta – prvi o baštini obitelji von Donnersmarck a drugi o poljskoj modernističkoj arhitekturi. Osim toga radio sam s nekoliko časopisa , uključujući i one stručne, u kojima sam objavio svoje članke i fotografije, prvenstveno na teme vezane uz putovanja, umjetnosti i arhitekture."

Darija Tripalo

Akademija-Art