Iz Stožera najavili: ‘Pripremamo i druge akcije’

vukovar-prosvjed

Mirni prosvjed protiv uvođenja dvojezičnost u javnu uporabu u Vukovaru nastavljen je i jutros. Po, sada već ustaljenom scenariju, prosvjednici su se okupili na središnjem gradskom trgu odakle je krenula kolona prema još jednom stratištu iz 1991. godine – Veleprometu piše Jutarnji.hr

Ovo je ujedno i prvi dan nakon povlačenja jakih snaga interventne policije, koji više ne čuvaju ploče postavljene na četiri zgrade.

– Neka su otišli, ali nama ne znači ništa ni da su ostali. Nas se silom ne može uplašiti. Oni koji su naredili da se ploče stavljaju bit će dužni da ih u skoro vrijeme skinu jer će Vukovar biti mjesto posebnog pijeteta, rekao je predsjednik Stožera za obranu Hrvatskog Vukovara Tomislav Josić dodavši kako ni danas neće biti nikakvih izgreda ni incidenata.

– Mi nismo ni tražili da se tenzije dižu, već smo 8 mjeseci apelirali da se ovo ne čini i zadnji smo koji bi ovaj grad rušili, poručio je Josić najavivši i kako će na današnjem sastanku koordinacije 150 do 200 braniteljskih udruga biti formirano zajedničko tijelo koje će ubuduće koordinirati akcije protiv dvojezičnosti.

– Bit će i dalje prosvjeda, ali i drugih različitih akcija, no o svemu čemo izvjestiti nakon sastanka, istaknuo je Josić.

Vezano za sutrašnju nogometnu utakmicu reprezentacija Srbije i Hrvatske u Beogradu Josić je poručio da ne žele nikakvo javno gledanje utakmice niti su koga zbog toga pozvali.

– Ako stvarno dođe neka velika masa ljudi morat će ih se negdje izdvojiti kako bi svi bili na jednom mjestu, rekao je Josić. (N.P./Jutarnji.hr)