Iz HDZ-a se isključuju Maček, Igrec i Mekovec


HDZ Varaždinske županije pokrenuo je postupak isključenje iz stranke Ratka Mačeka, bivšeg glasnogovornika HDZ-a i vlade, Kristijana Igreca bivšeg predsjednika HDZ-a Varaždin, te Željka Mekovca, bivšeg pročelnika Porezne uprave u Varaždinu, potvrdio je Hini predsjednik varaždinskoga Županijskog odbora HDZ-a Anđelko Stričak
 
HDZ se okreće budućnosti, svojim članovima i građanima. Moramo se prestati baviti bivšim članovima, njihovim nezakonitim radnjama. To sada prepuštamo sudstvu, a mi se okrećemo građanima koji nas trebaju i čije probleme moramo početi rješavati, zaključio je Stričak.
 
Kako navodi, razlozi za isključenje Mačeka i Igreca su rušenje ugleda stranke te često pojavljivanje u medijima u negativnom kontekstu.
 
Kada je riječ o Ratku Mačeku njemu se na teret stavlja aktualni sudski proces u slučaju Fimi medija, dok se Kristijan Igrec dovodi u vezu s navodnim nepravilnostima u poslovanju njegovih bivših tvrtki, što je također predmet sudskih proces, rekao je Stričak.
 
Razlog da se iz HDZ-a isključi Željko Mekovec je taj što je u vrijeme kada je bio pročelnik Porezne uprave u Varaždinu, određen broj predmeta tvrtke Coning, odnosno dugovanja, otišao u zastaru, pojasnio je Stričak.
 
Varaždinski Županijski odbor HDZ-a poslat će danas županijskom Sudu časti te stranke prijedlog isključenja spomenutog trojca.
Foto: Boris Scitar/Vecernji list
Izvor: HRT