Skip to content

Ivo Pogorelić u Lisinskom sa Zagrebačkom filharmonijom


Ivo Pogorelić

nives.gajdobranski@gmail.com
Nives Gajdobranski

Hrvatski glasovirist svjetskog glasa Ivo Pogorelić će u jubilarnoj, 140., sezoni Zagrebačke filharmonije s njom tri puta nastupiti

Za Zagrebačku filharmoniju golema je čast, ističe uoči nedjeljnog koncerta filharmoničara i Pogorelića ravnatelj Filharmonije Miljenko Puljić.  

Koncertom u "Lisinskom" u nedjelju, 5. studenoga ravnat će maestro Dmitrij Kitajenko, a na rasporedu je Prvi koncert za klavir i orkestar u b-molu op. 23 Petra Iljiča Čajkovskog, a u drugom dijelu Druga simfonija u e-molu op. 27 Sergeja Rahmanjinova. Za nedjeljni koncert zanimanje je veliko pa je dvorana "Lisinski" prije nekoliko dana rasprodana.


Pogorelić i Filharmonija izvest će 23. ožujka 2012. i Koncert u e-molu Frederica Chopina, a u travnju nastupaju u Mariboru koji će sljedeće godine biti europska prijestolnica kulture.

Maestro Dmitrij Kitajenko, jedan od najcjenjenijih interpreta ruskog repertoara, također je izrazio zadovoljstvo što će ravnati nedjeljnim koncertom s Pogorelićem, za kojega je čuo još kad je Pogorelić studirao na Konzervatoriju "Čajkovski" u Moskvi, a Kitajenko bio šef-dirigent Moskovske filharmonije. Maestro Kitajenko je umjetnički savjetnik za ovu, jubilarnu, sezonu Zagrebačke filharmonije.Nives Gajdobranski

Akademija-Art.hr
05.11.2011.