Ivo Karlović zbog ozljede propušta Olimpijske igre

Hrvatski tenisač Ivo Karlović, koji je unatoč ozljedi desnog skočnog zgloba doputovao u London s željom da nastupi na Olimpijskim igrama ipak će propustiti olimpijski teniski turnir
Liječnička komisija Misije Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Londonu u sastavu Boris Labar, Miroslav Smerdelj i Igor Borić pregledali su Karlovića nakon njegovog dolaska u Olimpijsko selo. Ustanovilo se da i nakon dosadašnje terapije u trajanju od tri tjedna Karlović ipak nije sposoban za veći fizički napor.
– S obzirom na klinički i MR nalaz smatramo da gospodin Karlović nije sposoban za sportska opterećenja te se preporuča nastavak provođenja fizikalne terapije. Preporuča se kontrolni pregled za 2 do 3 tjedna. Do tada pošteda od svake sportske aktivnosti – zaključak je komisije.
Razočaran je i Karlović
– Iskreno sam se nadao nastupu, no rezonanca je pokazala da nema smisla riskirati pogoršanje ozljede. Tužan sam. Ipak su ovo Olimpijske igre. Prilika se pruža samo svake četiri godine – izjavio je Karlović.
Žaljenje za propuštanjem Karlovićeva nastupa izrazio je i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša
– Izuzetno nam je žao što Ivo Karlović neće nastupiti. Cijenimo ga kao čovjeka i sportaša, a prije svega cijenimo to što je pokušao sve kako bi nastupio na Igrama. Ali liječnička je zadnja – kazao je Mateša.

Foto: REUTERS/PIXSELL

Akademija-Art